AUDIÈNCIA NACIONAL

Villarejo afirma que ell no va extorsionar per encàrrec el marit d'Ana Rosa

El comissari jubilat atribueix al CNI el vídeo amb què suposadament es va intentar fer xantatge a l'exjutge Urquía

ar

ar

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’excomissari José Villarejo ha afirmat aquest dimecres davant l’Audiència Nacional  que no va gravar el jutge inhabilitat Francisco Javier Urquía per encàrrec de Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana, i ha atribuït al CNI el vídeo amb què suposadament se’l va intentar extorsionar.

Villarejo ha declarat davant del jutge Manuel García Castellón des de la presó, en el marc de la peça Pintor, en la qual s’investiga si Muñoz i el seu germà van contractar l’excomissari per cobrar un deute que els devia un client d’Urquía, que exercia com a advocat i a qui suposadament van extorsionar amenaçant-lo de difondre un vídeo comprometedor.

Segons fonts jurídiques, l’excomissari ha negat tant haver fet la gravació com haver extorsionat l’exmagistrat, i ha denunciat que les gravacions en les quals suposadament mira i comenta el vídeo d’Urquía amb Muñoz estan manipulades.

Corrupció a Marbella

Villarejo, que ha desvinculat també el seu fill d’aquest cas, ha atribuït el vídeo d’Urquía als serveis d’intel·ligència, que feia temps que investigaven les trames de corrupció a Marbella. Coneixia l’existència de diferents materials perquè havia col·laborat en l’operació Malaia, que va destapar una gran trama de corrupció en el si del consistori de Marbella, i quan el seu «amic» Muñoz li va demanar ajuda, el va posar en contacte amb unes persones que el podien ajudar, segons aquestes fonts.

Urquía, que després de ser inhabilitat com a jutge per acceptar suborns, va exercir com a advocat a Marbella, tenia com a client un home anomenat Pintor, que havia sigut assessor fiscal dels Muñoz. Aquests li reclamaven un deute i suposadament van acudir a Villarejo per intentar que els el pagués, context en el qual s’investiga la presumpta extorsió.

Notícies relacionades

Urquía, que va declarar com a perjudicat el setembre del 2018, va manifestar davant del jutge que no es va sentir extorsionat pels germans Muñoz i va explicar que, finalment, el seu client va arribar a un acord amb ells per pagar el deute.

Cocaïna al lavabo

Durant aquella declaració es van visionar dos vídeos. En un d’ells apareix en un lavabo, d’esquena, parlant per telèfon i, aparentment, esnifant cocaïna. Juan Muñoz, juntament amb el seu germà i dos advocats, va ser detingut el 31 de juliol per ordre de l’Audiència Nacional, que poc després els va deixar en llibertat.