Cuixart reingressa a presó després del seu primer permís de 48 hores

El president d'Òmnium Cultural ha passat aquests dos dies amb la seva família

zentauroepp51798772 cuixart200118194210

zentauroepp51798772 cuixart200118194210

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president d’Òmnium CulturalJordi Cuixart, ha tornat aquest dissabte a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), després de disfrutar del seu primer permís penitenciari de 48 hores, que va començar el passat dia 16.

Cuixart ha arribat poc abans de les 19.30 hores al centre penitenciari en un cotxe i al baixar ha saludat els nombrosos mitjans de comunicació que esperaven la seva arribada i els ha dit: «Bona nit, que vagi bé».

Després d’haver passat a la presó més d’un quart de la condemna que el Tribunal Suprem els va imposar a ell i a l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez pel cas del procés, la junta de tractament de la presó va concedir a tots dos el seu primer permís de sortida, que va ser avalat per la Conselleria de Justícia.

Notícies relacionades

En el cas de l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat Jordi Sànchez, per motius d’«agenda familiar», ha decidit no disfrutar dels seus dies de permís abans del 25 de gener. Els dos reclusos han demanat disfrutar del seu primer permís en la intimitat i de forma discreta.

Mentre romanguin en el segon grau penitenciari en el qual la Generalitat els ha classificat –igual com als altres presos del procés–, els Jordis podran disfrutar de 36 dies de permís anuals, amb un màxim de set dies consecutius.