A PROPOSTA DEL MINISTRE DE L'INTERIOR

La Guàrdia Civil estarà dirigida per primera vegada per una dona, María Gámez

La nova directora de l'institut armat és l'actual subdelegada del Govern a Màlaga

nombramiento guardia civil / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, proposarà aquest divendres al Consell de Ministres el nomenament de la subdelegada del Govern a Màlaga, María Gámez Gámez, com a nova directora de la Guàrdia Civil, la primera dona que es situarà al capdavant de l’institut armat. La designació també ha sigut acceptada per la ministra de Defensa, Margarita Robles, segons fonts d’Interior.

Així mateix, i segons les mateixes fonts, Marlaska també proposarà al Consell de Ministres el nomenament de Rafael Pérez Ruiz com a nou secretari d’Estat de Seguretat. Dimarts passat, el ministre va citar els alts responsables del seu departament per comunicar-los el seu futur en el ministeri, en el qual no continuen el director de l’institut armat, Félix Azón, i la fins ara secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella.

Notícies relacionades

María Gámez Gámez (1969) és des del juny del 2018 subdelegada del Govern a Màlaga, on, entre altres fets rellevants, va seguir sobre el terreny les tasques de rescat d’en Julen, el nen de dos anys que va caure, el 13 de gener de l’any passat, en un pou de gairebé 110 metres de profunditat a la localitat malaguenya de Totalán. És llicenciada en Dret per la Universitat de Màlaga i té un diploma de Programa d’Alta Direcció d’Empresa i un curs d’Alta Direcció d’Institucions Socials, les dues titulacions de l’Institut Internacional de San Telmo.

Ha sigut delegada d’Innovació, Ciència i Empresa de la Junta d’Andalusia a Màlaga (2004-2008), delegada del Govern de la Junta d’Andalusia en aquesta ciutat (2008-2011), regidora portaveu del PSOE al seu ajuntament (2011-2016) i assessora tècnica de la Delegació de Cultura de la Junta d’Andalusia a Màlaga (2016-2018).