13 d’ag 2020

Anar al contingut

PLE del 22 i 23 de gener

JxCat recupera la moció d'autodeterminació que va retirar abans de la investidura

Els postconvergents demanen «promoure les iniciatives per acordar una solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol»

La formació reclama que les negociacions entre el Govern central i el Govern les supervisi un «mediador internacional»

Efe

JxCat recupera la moció d'autodeterminació que va retirar abans de la investidura

Ferran Nadeu

La diputada de JxCat Gemma Geis ha anunciat aquest dimarts que el seu grup ha recuperat una moció al Parlament sobre l’autodeterminació que ja havia presentat al desembre però que va decidir retirar llavors per no entorpir les negociacions d’investidura de l’ara ja president del Govern, Pedro Sánchez. Es votarà en el ple del 22 i 23 d’aquest mes.

El text demana «promoure les iniciatives i els compromisos polítics necessaris per acordar una solució democràtica al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, seguint l’Acord Nacional per l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia que el Govern ha d’impulsar en el termini més breu possible».

Una «mediació internacional»

També reclama que les negociacions entre el Govern central i el català les supervisi un «mediador internacional» i insta a «una interlocució sòlida» entre els dos executius que parteixi del seu «reconeixement mutu».

La moció, ha explicat Geis, afegeix nous punts, uns dels quals qualifica de «cop d’Estat l’intent» de la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem (TS) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra.

Els CDR detinguts

Denuncia, així mateix, «la injustícia i falta de fonament de la presó provisional» dels detinguts el 23 de setembre «davant d’una falsa acusació de terrorisme» i mostra el seu recolzament a Oriol Junqueras perquè «pugui exercir la seva condició d’eurodiputat amb plenitud».