EL TAULER CATALÀ

Torra convoca per a aquest divendres una taula de partits catalans

La reunió serà a les 17.00 hores a Palau i hi han sigut convidades totes les forces amb representació parlamentària

torra2

torra2

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tercera edició de la taula de diàleg entre partits catalans orquestrada pel president Quim Torra no comptarà amb més cadires de les previstes. Cs i el PPC han tornat a donar un cop de porta a la trobada, que tindrà lloc divendres a les 17 hores a Palau, malgrat estar tots convidats. La CUP continua rebutjant la trobada, mentre que el PSC ja ha confirmat la seva assistència. Els comuns també hi aniran, encara molestos pel «sectarisme» de l’ANC, que va acordar participar en una altra taula catalana prèvia a la taula de diàleg bilateral entre governs només si estava formada exclusivament per agents independentistes, excloent explícitament els comuns.

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha tornat a replicar a Elisenda Paluzie que «no són temps d’exclusió» i ha demanat al president que obri «la taula de diàleg a Catalunya a les entitats», la d’aquest divendres, així que «no es poden duplicar taules de diàleg». Això sí, ha criticat que JxCat «compri el sectarisme de l’ANC». Sobre la trobada de divendres, ha demanat que Torra aprofiti la cita per aclarir «un pla de treball, un calendari i objectius comuns» que serveixi per abordar la taula de negociació entre governs perfilada pel PSOE i ERC en el marc del seu acord per investir Pedro Sánchez. 

Notícies relacionades

La primera reunió de la taula entre partits catalans va tenir lloc l’octubre del 2018 i, la segona i última, el febrer del 2019. Cs ha esgrimit que «Torra, exdiputat i expresident, convoca els partits al marge del Parlament per intentar trepitjar, de nou, els drets dels catalans», mentre «Sánchez ja ha cedit davant de l’inhabilitat», per justificar la seva enèsima plantada. Des de les files del PPC, han deixat clar que l’«expresident» (com el consideren després de la decisió de la JEC) no els ha d’esperar «per parlar de les fantasies dels independentistes: repressió, amnistia i autodeterminació».     

En una entrevista a TV-3, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que si abans de veure’s amb Sánchez [Torra] vol veure’s amb la resta d’independentistes, evidentment, ho pot fer. Però aniria molt bé que el Govern no només traslladés una opinió dels independentistes sinó [...] la del conjunt del país».