Sánchez tanca el seu Govern amb Darias, Rodríguez Uribes i Campo Moreno

El president del Govern situa la canària com a ministra de Política Territorial i Funció Pública, el valencià al capdavant de Cultura i el sevillà a Justícia

fd

fd

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La canària Carolina Darias serà la nova ministra de Política Territorial i Funció PúblicaCarolina Darias  Política Territorial i Funció Pública, mentre que el valencià José Manuel Rodríguez Uribes assumirà la cartera de CulturaCultura i el sevillà Juan Carlos Campo Moreno serà el titular de Justícia, segons han confirmat aquest dissabte fonts de la Moncloa.

Darias és en l’actualitat consellera d’Economia al Govern de les Canàries i, anteriorment, havia sigut presidenta del Parlament canari i delegada del GovernParlament canari i delegada del Govern.

Rodríguez Uribes exerceix de portaveu adjunt del PSOE a l’Assemblea de Madrid, va ser delegat del Govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –del 2005 al 2011– director general de recolzament a víctimes del terrorisme i d’atenció ciutadana.

El magistrat Juan Carlos Campo substituirà Dolores Delgado al capdavant de la cartera de Justícia, un nomenament que s’ha sabut hores després que es confirmés aquest divendres que Delgado deixaria la cartera després de 19 mesos al capdavant del Ministeri.

Campo assumirà la cartera de Justícia després de més de tres dècades dedicades a la judicatura i a la gestió, una carrera en la qual ha compaginat els tribunals amb càrrecs polítics a la Junta d’Andalusia i el Govern central, de la mà del PSOE.

Amb aquests tres nomenaments, Pedro Sánchez acaba de perfilar pràcticament tot el seu Executiu. El president espanyol donarà a conèixer tots els noms del seu Govern aquest diumenge a les 14.00 hores en una roda de premsa a la Moncloa.

Comunicació al rei Felip VI

Prèviament, el líder del PSOE haurà informat el rei Felip VI de la composició del seu gabinet i en la compareixença dominical de la Moncloa està previst que Sánchez detalli formalment «els integrants i objectius del nou Govern».

Un dels últims noms a afegir-se a la llista ha sigut la canària Carolina Darias San Sebastián (Las Palmas, 1965), que assumirà la cartera de Política Territorial i Funció Pública. Llicenciada en Dret per la Universitat de la Laguna, Darias és funcionària de carrera del Cos Superior d’Administradors Generals de l’Administració autonòmica canària i va entrar en política el 1999, quan va ser elegida regidora pel PSOE a l’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària.

Posteriorment, va ser subdelegada del govern a Las Palmas entre el 2004 i el 2008, fins que va entrar al Parlament canari per a la setena legislatura –on va ser portaveu de Sanitat del grup socialista–.

Darias, de 54 anys, agafarà el relleu de Luis Planas, que va ocupar el Ministeri de Política Territorial en substitució de Meritxell BatetMeritxell Batet, quan aquesta va ser elegida presidenta del Congrés.

Un valencià en Cultura

Notícies relacionades

Quant a la cartera de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes (València, 1968) substituirà en el càrrec José Guirao. Doctor en Dret i professor titular de Filosofia del Dret a les universitats de València i Madrid, Rodríguez Uribes era en l’actualitat portaveu adjunt del Grup Socialista a l’Assemblea de Madrid.

Prèviament havia sigut delegat del govern a la Comunitat de Madrid entre juny del 2018 i abril del 2019, i durant sis anys –del 2005 al 2011, en els governs de José Luis Rodríguez Zapatero– director general de recolzament a víctimes del terrorisme i d’atenció ciutadana.