José Manuel Rodríguez Uribes, nou ministre de Cultura

El portaveu adjunt del PSOE a l'Assemblea de Madrid és un expert en filosofia del dret

rodriguez

rodriguez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Manuel Rodríguez Uribes (València, 1968) serà el ministre de Cultura en el nou Govern de Pedro Sánchez. El polític socialista –expert en filosofia del dret, secretari de laïcitat en la comissió executiva del PSOE, portaveu adjunt del grup socialista en l’Assemblea de Madrid des del maig passat i persona molt pròxima al mort pare socialista de la Constitució Gregorio Peces-Barba– substituirà José Guirao.

Rodríguez Uribes, casat i pare d’un fill, és llicenciat en dret per la Universitat de València i doctor en Dret per la Universitat Carles III de Madrid. Va ser professor de Filosofia del Dret i Filosofia Política a la universitat valenciana entre el 2001 i el 2004, el mateix càrrec que ocupa en la madrilenya des del 2004. Els dos principals càrrecs públics que ha ocupat són els de cap de gabinet (2004-2005) i director general de recolzament a les víctimes del terrorisme (2005-2011), en època del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i sota les ordres de Peces-Barba, i delegat del Govern de Pedro Sánchez a Madrid (2018-2019). 

Segons la pàgina web del PSOE, «les seves línies d’investigació i publicacions inclouen filosofia del dret, drets fonamentals, història del pensament jurídic i polític, opinió pública, formalisme jurídic i constitucionalisme».

Estat laic

Notícies relacionades

Segons ha informat el Govern, ha realitzat conferències i estades d’investigació en universitats i centres internacionals com l’ONU, l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), l’Institut Europeu de Florència o les diferents seus de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) a Amèrica Llatina.

Des de 1999 ha publicat sis llibres, dedicats a temes com l’opinió pública, el concepte de democràcia de Jean-Jacques Rousseau, el formalisme ètic i el constitucionalisme, les víctimes del terrorisme i la figura de Peces-Barba. La seva última obra, publicada el 2017, es titula ‘Elogio de la laicidad. Hacia el Estado laico: la modernidad pendiente’.