Puigdemont i Comín cobraran 70.000 euros en retards del Parlament Europeu

Són els salaris que no han rebut des de juliol del 2019 quan, segons el TJUE, ja tenien aquest càrrec

puigdemont-i-comin-acreditados

puigdemont-i-comin-acreditados

1
Es llegeix en minuts

El Parlament Europeu abonarà prop de 70.000 euros a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a l’exconseller Toni Comín en concepte de sous com eurodiputats que no han rebut des de juliol del 2019, data des de la qual, segons la sentència del TJUE, tenen aquest càrrec malgrat no haver-lo exercit.

Fonts parlamentàries van confirmar a Efe que aquests salaris es pagaran a Puigdemont i a Comín com si haguessin ocupat aquest càrrec des del 2 de juliol de 2019, dia de l’inici de la nova legislatura, amb la qual cosa rebran el sou de set mesos.

Aquest salari correspon a 6.824,85 euros mensuals, als quals se sumen 4.513 euros de dietes generals, sumant un total d’11.337,85 euros al mes.

Aquestes dietes estan destinades a cobrir les despeses derivades de les activitats parlamentàries dels diputats, com lloguer i administració d’oficines, despeses de telèfon i subscripcions, activitats de representació, compra i manteniment d’equips informàtics i telèfons i organització de conferències i exposicions.

La dieta es redueix a la meitat si el diputat falta, de manera injustificada, a la meitat de les sessions plenàries d’un any parlamentari (de setembre a agost).

Junqueras, pendent

Així, el Parlament abonarà a cadascun dels líders independentistes un total de 68.027,1 euros en concepte de salaris que no van poder cobrar des de juliol fins al desembre.

En el cas d’Oriol Junqueras, el Tribunal Suprem espanyol s’ha encara de pronunciar sobre si permet al líder d’ERC, condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació per un delicte de sedició, ser eurodiputat o no.

També tindria dret a aquest desemborsament si se li permeten completar els tràmits.

Ja reconeguts

Notícies relacionades

Puigdemont, Comín i Junqueras ja són reconeguts eurodiputats pel Parlament Europeu, disposen d’un perfil a la pàgina web de la institució i se’ls ha habilitat una bústia personal a la seu de l’Eurocambra a Brussel·les.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictaminar el 19 de desembre que Junqueras hauria d’haver sigut considerat eurodiputat i gaudir d’immunitat des de la proclamació dels resultats dels comicis europeus, en una sentència que va beneficiar igualment Puigdemont i Comín, fugits a Bèlgica i que també van obtenir escons.