JORNADA CLAU AL CONGRÉS

Resultat previst de la segona votació d'investidura de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez serà investit president del Govern amb 167 vots a favor i 165 en contra, tret de sorpreses d'última hora

pedro-sanchez

pedro-sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El resultat de la segona votació d’investidura de Pedro Sánchez servirà, tret de sorpresa majúscula, perquè el líder del PSOE revalidi el càrrec de president del Govern. [Segueix l’última hora de la investidura de Pedro Sánchez en directe.]

En la primera votació, en què necessitava majoria absoluta, Sánchez va rebre 166 vots a favor165 en contra 18 abstencions. Aquest diumenge van votar 349 diputats perquè una diputada d’En Comú Podem era absent per malaltia.

167 ‘sís’ davant de 165 ‘nos’

En canvi, a la sessió del Congrés d’avui –en què Sánchez només necessita més vots afirmatius que negatius– s’espera que hi assisteixin els 350 diputats. La previsió és que els partits repeteixin el sentit del vot de la primera votació, amb la qual cosa Pedro Sánchez obtindria 167 vots afirmatius: els 120 del PSOE, els 35 d’Unides Podem, els 6 del PNB, els 3 de Més País, el de Nova Canàries, el de Terol Existeix i el del BNG.

Notícies relacionades

Si es compleixen les previsions, el bloc del ‘no’ sumarà 165 vots: els 89 del PP, els 52 de Vox, els 10 de Ciutadans, els 8 de Junts per Catalunya, els 2 de Navarra Suma, els 2 de la CUP, el de Coalició Canària i el del Partit Regionalista de Cantàbria. A més, hi hauria 18 abstencions: les dels 13 diputats d’ERC i els 5 de Bildu.

Amb aquests resultats, Pedro Sánchez seria investit president del Govern al tenir-ne prou amb la majoria simple en aquesta segona votació.