JORNADA CLAU

¿A quina hora serà la segona votació d'investidura de Pedro Sánchez?

El ple d'investidura es reprendrà a les 12.00 hores al Congrés, amb la previsió que els diputats votin a partir de les 13.00 hores

pedro-sanchez-congreso

pedro-sanchez-congreso

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pedro Sánchez afronta la jornada clau del debat d’investidura amb l’expectativa que el Congrés li doni el seu suport per convertir-se en president del Govern. La sessió es reprendrà a les 12.00 hores, amb la previsió que la segona i decisiva votació comenci cap a les 13.00 hores. [Segueix la investidura de Pedro Sánchez en directe.]

En tot cas, la votació d’avui no pot ser abans de les 12.45 perquè cal deixar passar 48 hores des de la primera, que va concloure dimarts passat 5 de gener a aquella hora.

Notícies relacionades

No obstant, serà el ritme del debat el que determini a quina hora comença la votació decisiva, en què cada diputat anunciarà en veu alta si recolza o no Pedro Sánchez. El to aspre de les dues primeres jornades impedeix descartar interrupcions, per la qual cosa la sessió pot allargar-se una mica més de l’esperat al principi. 

El precedent de la investidura fallida del juliol

En la investidura fallida de Sánchez del juliol passat, la tercera sessió del debat va començar a les 13.30 hores i la votació va començar a les 15.20 hores. És a dir, que van passar gairebé dues hores (una hora i 50 minuts, per ser exactes) des de l’inici de la sessió fins que els parlamentaris van començar a manifestar el sentit del seu vot.