SESSIÓ D'INVESTIDURA

El PSOE acudirà als tribunals per les «amenaces i coaccions» als seus diputats

Lastra i Calvo han anunciat que les amenaces «acabaran a la Justícia perquè es protegeixi la immunitat» de què disposen els diputats

GRAF7533 . MADRID, 05/01/2020.-La portavoz parlamentaria del PSOE, Adriana Lastra, durante su intervención en la segunda jornada del debate de investidura de Pedro Sánchez como presidente del Gobierno este domingo en el Congreso de los Diputados

GRAF7533 . MADRID, 05/01/2020.-La portavoz parlamentaria del PSOE, Adriana Lastra, durante su intervención en la segunda jornada del debate de investidura de Pedro Sánchez como presidente del Gobierno este domingo en el Congreso de los Diputados / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació acudirà als tribunals per denunciar les «amenaces, coaccions, difamacions i calúmnies» contra els diputats del seu partit.

La dirigent socialista ha informat de la decisió a través d’un apunt en el seu compte de Twitter, en què també ha assegurat que els parlamentaris votaran avui «amb molt orgull el govern progressista».

Minuts després del seu anunci, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha confirmat que «alguna d’aquestes amenaces» abocades a les xarxes socials «acabaran a la Justícia perquè es protegeixi la immunitat» de què disposen els diputats.

En una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’, recollida per Europa Press, Calvo ha mostrat la seva «inquietud pel comportament de l’oposició», especialment per les «injúries» que alguns parlamentaris han denunciat aquests dies.

‘Campanya de les dretes’

El diputat del PSOE José Luis Aceves va denunciar aquest diumenge a la xarxa social la «campanya de les dretes» amb una captura de pantalla d’una conversa de WhatsApp en què es poden llegir diversos insults.

Notícies relacionades

«40 anys després de vida democràtica pensàvem que això no s’hauria de viure. Alguns dels tuits ens produeixen greu inquietud. Hem sigut assenyalats amb nom i cognoms, alguns des de ciutats concretes on vivim amb amenaces clares. Això sí que no es pot tolerar en un sistema de convivència», ha lamentat.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha explicat que «l’oposició ha d’entendre que les lleis són iguals per a tothom». «També per a una oposició que ha d’entendre que els 350 escons són legals», ha postil·lat.