Iglesias avisa les dretes que la seva defensa del Rei perjudica la Monarquia

El líder d'Unides Podem demana a Sánchez «bon to» i «fermesa» contra el PP i Vox

Assegura que defensaran les dones, al col·lectiu LGTBI, els migrants...

a21731cc-71ec-49a5-a018-948727f6d567-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias, el futur vicepresident del Govern – tret de sorpreses d’última hora–, ha pujat a la tribuna del Congrés aplaudit per tot el grup socialista i morat i ha començat el seu discurs en la investidura de Pedro Sánchez llançant una advertència a les dretes: «Si volen defensar la Monarquia, evitin que la Monarquia s’identifiqui amb vostès». [Seguiu les últimes notícies de la investidura de Pedro Sánchez en directe.]

Després que els líders del PP i VoxPablo Casado i Santiago Abascal, respectivament, hagin protestat pel tracte que va rebre Felipe VI en la sessió d’investidura de diumenge passat per part de la portaveu d’EH Bildu, Iglesias els ha recordat que la defensa que fan de la monarquia pot ser la «pitjor amenaça» a aquesta institució. Així, els ha recordat que el rei emèrit Joan Carles I, «que venia d’on venia», era conscient que «només allunyant-se de la dreta podria perviure». 

Aquest no ha sigut l’únic missatge que Iglesias ha deixat als dos líders de la dreta. També els ha criticat per utilitzar de manera partidista ETA. En aquest sentit, Iglesias ha llegit un missatge que li ha enviat Rosa Lluch, filla de l’exministre socialista Ernest Lluch, assassinat per la banda terrorista. «No parlin vostès en nom de les víctimes del terrorisme. Moltes hem apostat pel diàleg i la reconciliació, no per l’odi. Ja n’hi ha prou d’utilitzar el nostre dolor en el seu benefici», ha llegit. 

Defensa del Govern

Notícies relacionades

Paraules també per a Sánchez, el que serà el seu cap en el futur Consell de Ministres. «Pedro, no ens atacaran pel que fem, ens atacaran pel que som», ha dit abans de demanar-li que «davant els intolerants tingui el millor to» i també la més gran fermesa democràtica. 

Sobre l’Executiu en què Iglesias serà vicepresident i hi haurà quatre ministres més, Iglesias ha dit que treballarà en favor de les dones, del col·lectiu LGTBI, de les persones migrants, d’aquells que es van haver d’exiliar per problemes econòmics i que defensaran «els  compatriotes bascos, catalans, andalusos, canaris...» perquè puguin «emocionar-se amb els símbols que vulguin».