el nou govern

Nacho Álvarez i Ione Belarra, de Podem, seran secretaris d'Estat

Julio Rodríguez, secretari general dels morats a Madrid, serà el cap de gabinet d'Iglesias

combo

combo

1
Es llegeix en minuts

El responsable econòmic de Podem, Nacho Álvarez, i l’actual portaveu adjunta del grup parlamentari, Ione Belarra, seran secretaris d’Estat de l’Agenda 2030 i de Drets Socials, respectivament, segons han confirmat a aquest diari fonts de la formació morada. Per la seva banda, l’ex-Jemad Julio Rodríguez i secretari general de Podem de la ciutat de Madrid serà el cap de gabinet d’Iglesias.

Nacho Álvarez és membre de l’Executiva de Podem i doctor en Economia i representa la cara tècnica i també temperada del partit. La vicepresidència segona que exercirà Pablo Iglesias, estarà conformada per les àrees de Drets Socials i de l’Agenda 2030, que reuneix els objectius de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, amb especial incidència en la lluita contra la pobresa i contra l’emergència climàtica. Álvarez serà el secretari d’Estat de Drets Socials.

Notícies relacionades

Professor d’Estructura Econòmica a la Universitat Autònoma de Madrid i investigador a l’Institut Complutense d’Estudis Internacionals ha sigut un dels membres del denominat «govern a l’ombra» de Podem, i tot i que en les seves aspiracions no hi havia la de ser diputat, ha liderat totes les negociacions econòmiques amb el Govern de Sánchez per tancar el programa econòmic.

Belarra, per la seva banda, que també ha participat activament en les taules negociadores és membre del consell ciutadà estatal de Podem, diputada per Navarra i responsable de l’aèria de drets humans i diversitat de Podem. Graduada en Integració social i Llicenciada en Psicologia, dirigirà la secretaria d’Estat de l’Agenda 2030.