CITA AL PALAU

Torra i Aragonès es reuniran aquest dijous per llimar asprors

El president (JxCat) i el vicepresident (ERC) del Govern debatran l'acord per investir Pedro Sánchez

Els neoconvergents havien qualificat de deslleial l'acord amb el PSOE

zentauroepp51414204 grafcat9008 barcelona 17 12 2019   el presidente de la gener191217173137

zentauroepp51414204 grafcat9008 barcelona 17 12 2019 el presidente de la gener191217173137 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà aquest dijous amb el vicepresident català i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, per abordar l’acord dels republicans amb el PSOE, que no ha agradat a JxCat, el qual assegura no estar «vinculat» a aquest pacte al considerar-lo deslleial.

Fonts de Presidència de la Generalitat han confirmat aquesta trobada, que és previst que es dugui a terme de forma «discreta» al Palau de la Generalitat.

La cita tindrà lloc el mateix dia que ERC celebrarà el seu consell nacional per decidir si finalment avala l’acord amb el PSOE per facilitar, amb una abstenció, la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

L’acord segellat pels negociadors d’ERC i el PSOE per a la investidura de Sánchez recull que els acords que surtin de la taula de negociació entre el Govern i la Generalitat se sotmetran a una consulta perquè la ciutadania de Catalunya els avali o rebutgi.

«Ni lleialtat ni respecte»

JxCat, soci de govern dels republicans a Catalunya, ja ha avisat que «no se sent vinculat» amb l’acord entre ERC i el PSOE i ha suggerit que és deslleial que els republicans impliquin el Govern sense consultar els seus socis.

«Hem conegut aquest acord que se’ns anuncia quan ja està tancat, potser l’hem conegut fins i tot més tard que els dos grups que estan en l’oposició del govern de Catalunya. No em sembla ni una mostra de lleialtat ni de respecte, ni envers el Govern ni envers el president de la Generalitat», va dir ahir la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en roda de premsa.

Notícies relacionades

Aquest és el missatge que vol traslladar el president Quim Torra al vicepresident Aragonès en la reunió de demà: que el que ERC pacti amb el PSOE no ha d’implicar l’Executiu català, ja que aquest també el conforma JxCat.

La portaveu de JxCat va deixar clar ahir que la taula de negociació que han pactat republicans i socialistes no pot ser acceptada de primeres com un mecanisme vàlid per resoldre el conflicte català, ja que no s’ha implicat «tots els actors» de l’independentisme en el seu disseny.