El PP recolza l'autonomia pròpia per a Lleó a diversos ajuntaments

El president de Castella i Lleó «garanteix la unitat» de la comunitat autònoma

zentauroepp51511131 le n 27 12 2019 pol tica el ayuntamiento de le n aprueba una191228125624

zentauroepp51511131 le n 27 12 2019 pol tica el ayuntamiento de le n aprueba una191228125624 / JESUS F SALVADORES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte el president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (PP), ha assegurat que el seu Govern «garanteix la unitat i la integració» de la comunitat autònoma, en vista de l’aprovació divendres al’Ajuntament de Lleó i a tres municipis més de la provínciad’una moció a favor de l’autonomia de la Regió Lleonesa, conformada per les províncies de Lleó, Zamora i Salamanca.

En el seu compte de Twitter, el dirigent popular ha escrit: «El benestar de #CYL en cap cas passa per dividir, enfrontar i aixecar fronteres». Mañueco també ha advertit que «Espanya no es pot permetre les aventures territorials del socialisme».

No obstant, els regidors del PP a les localitats lleoneses de Matadeón de los Oteros, Crémenes i Cabrillanes divendres van recolzar la mateixa moció a favor d’independitzar Lleó de Castella. En concret, a Matadeón de los Oteros el text va ser aprovat per unanimitat –d’Unió del Poble Leonés (UPL), PP i PSOE–, mentre que a Cabrillanes només va comptar el vot en contra dels socialistes, i a Crémenes només va tenir l’abstenció del PSOE.

Rebuig de la direcció del PSOE

Notícies relacionades

A l’Ajuntament de Lleó, la moció promoguda per UPL va ser recolzada pels socialistes (entre ells, l’alcalde, José Antonio Díez) i Podem i rebutjada pel PP i Ciutadans. Les direccions autonòmica i federal del PSOE van rebutjar la iniciativa i van enlletgir la seva posició al regidor lleonès.

La moció planteja «transmetre a les Corts el posicionament d’aquest plenari pel que fa al fet que la Regió Lleonesa té dret a constituir-se en comunitat autònoma, per instar les Corts autonòmiques a iniciar els tràmits per a la consecució de l’autonomia de la Regió Lleonesa de les tres províncies que el conformen Lleó, Zamora i Salamanca».