L'ENDIMONIADA INVESTIDURA

El PPC assegura que ERC planteja «condicions antidemocràtiques» per investir Sánchez

Fernández veu «inadmissible» que els republicans estiguin «exigint supeditar el poder judicial» a les seves exigències

jregue42906679 barcelona  13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609

jregue42906679 barcelona 13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PPCAlejandro Fernández, ha sostingut aquest dilluns que ERC planteja «condicions profundament antidemocràtiques» per investir el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, nou president del Govern després de donar-se a conèixer que estan negociant una taula de diàleg entre governs diferent a la prevista a l’Estatut.

El dirigent popular ha defensat en roda de premsa que és «inadmissible» que els republicans estiguin «exigint supeditar el poder judicial, posar-lo al servei d’una negociació per a una investidura», referint-se al pronunciament que farà l’Advocacia de l’Estat sobre la sentència del TJUE que reconeix la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras. «Insistim al PSOE que trenqui les seves negociacions amb ERC perquè el que li està demanant és liquidar la separació de poders i això és inadmissible», ha rematat, i ha avisat que el PP respondrà «amb tota la fermesa».

Fernández ha insistit que la negociació ha «de respectar la separació de poders» i que han d’establir-se «termes legals dins del nostre ordenament jurídic i respectant la Constitució espanyola» per custodiar aquests possibles acords. 

Notícies relacionades

D’altra banda, ha diagnosticat que «el ‘sorpasso’ econòmic de Madrid a Catalunya» pel PIB era «previsible» a causa del procés: «És una molt mala notícia però previsible lamentablement [...] A Madrid fa molts anys que es governa apostant per la llibertat i a Catalunya des del nacionalisme identitari, i això s’acaba notant», ha etzibat. «Si una persona vol impulsar un projecte sempre preferirà una comunitat autònoma amb ordre i convivència que una amb impostos desbocats, inseguretat jurídica i vandalisme de tsunamis», ha afegit. 

En aquesta direcció, ha carregat contra l’exconseller Toni Comín a qui ha acusat de «continuar pensant a destruir-ho tot» i en el «com pitjor, millor». «Deia que hem de generar un problema econòmic a Europa sense adonar-se que aquesta tàctica suïcida beneficia els nostres competidors. En canvi nosaltres apostem per tot el contrari, i dirigirem la nostra acció a recuperar el lideratge econòmic de Catalunya en el conjunt d’Espanya», ha reivindicat, i ha anunciat que tornaran a portar al Parlament la seva proposta fiscal que va ser desdenyada per l’hemicicle.