07 d’abr 2020

Anar al contingut

ERC demana al president de l'Eurocambra que apressi Espanya a alliberar Junqueras

L'eurodiputada Diana Riba remet una petició al president del Parlament Europeu, David Sassoli

Silvia Martinez

ERC demana al president de l'Eurocambra que apressi Espanya a alliberar Junqueras

Esquerra Republicana de Catalunya, a través de la seva eurodiputada Diana Riba, ha sol·licitat al president del Parlament Europeu que insti Espanya a prendre mesures urgents per garantir la immunitat de l’eurodiputat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, i el seu «immediat alliberament». La petició es produeix 24 hores després de la sentència, aquest dijous, en la qual el Tribunal de Justícia de la UE confirmava que una persona elegida al Parlament Europeu adquireix la condició de membre d’aquesta institució des de la proclamació oficial dels resultats i gaudeix des d’aquell moment de les immunitats aparellades a aquesta condició.

En la petició Riba sol·licita al president de la Cambra que activi el procediment per garantir la immunitat del líder republicà, condemnat a 13 anys de presó el 14 d’octubre per sedició i malversació en el marc dels judicis del procés. També demana al màxim responsable de l’Eurocambra que hi hagi una verificació de les seves credencials com més aviat millor i que faci una crida a les autoritats espanyoles competents per demanar el seu «immediat alliberament» de manera que Junqueras pugui ocupar el seu escó al Parlament Europeu.

Riba també demana a Sassoli que sol·liciti a les autoritats espanyoles que informin l’Eurocambra de les mesures adoptades per complir la sentència dictada aquest dijous per la Gran Sala del TJUE i apressa l’italià a recordar-los les obligacions sota la legislació europea i concretament les obligacions en relació amb la immunitat del senyor Junqueras.