SENTÈNCIA DEL TJUE

Calvo diu que el Govern ajudarà a complir la sentència sobre Junqueras

La vicepresidenta demana tornar el problema «polític» de Catalunya a la política

20191219 466455 carmencalvomo2 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta del Governen funcions, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que la sentència que ha emès el Tribunal de Justícia Europeu (TJUE) –per la qual considera que Oriol Junqueras tenia immunitat al ser elegit eurodiputat– és «herència» del Govern anterior de Mariano Rajoy i ha apostat per tornar el problema «polític» al terreny de la política. 

[Segueixi les reaccions polítiques a la sentència

«Ha arribat el moment en què la política estigui només en la política», ha exclamat Carmen Calvo, qui també ha expressat la disposició de l’Executiu per «ajudar» el Tribunal Suprem a «complir» la sentència del TJUE sobre la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras.

En declaracions als mitjans de comunicació abans d’assistir a un acte sobre violència de gènere, Calvo ha afirmat quel’Advocacia de l’Estat està «estudiant amb deteniment» la sentència per saber quina posició ha d’adoptar per poder «ajudar de la millor manera» el Suprem a complir la sentència del TJUE.

Comunicat del Govern

El Govern ha emès un comunicat en el qual expressa el seu respecte a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que avala la immunitat de Oriol Junqueras i ha ratificat la necessitat d’obrir una nova etapa de «diàleg, negociació i acord» entre tots els actors polítics.

La sentència «és una qüestió jurisdiccional adoptada en l’àmbit de la independència dels tribunals», segons el comunicat difós per la Moncloa, que precisa que l’Executiu «respecta i acata» les resolucions dels tribunals espanyols, així com dels supranacionals. 

El Suprem demana fixar posicions

Notícies relacionades

Precisament el Suprem ha demanat a totes les parts personades en el judici del procés, l’Advocacia de l’Estat n’és una, que fixin posició respecte de com la sentència del TJUE s’ha d’aplicar pel Tribunal Suprem tant referent a la situació de Junqueras com en el cas de l’expresident escapat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín.

La resposta de la vicepresidenta es produeix gairebé cinc hores després de conèixer-se la sentència i uns minuts més tard que ERC anunciés que suspèn les negociacions amb el PSOE entorn de la investidura fins que l’Advocacia de l’Estat es pronunciï respecte de la immunitat de Junqueras.