PER «INCITACIÓ A L'ODI»

Gibraltar presenta una demanda contra Vox

El cap de Govern del Penyal assegura que el partit d'ultradreta descriu el territori britànic com «una sangonera» o «paràsit» i un lloc de reunió per a «delinqüents» i per practicar el «blanqueig de diners»

vox

vox

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Gibraltar ha presentat aquest dimecres una demanda contra quatre líders de Vox, que acusa d’«incitació a l’odi» contra el territori britànic i els seus habitants.

La denúncia, presentada a Madrid, es refereix en particular al líder del partit, Santiago Abascal, i al seu secretari general, Javier Ortega Smith.

El 2016, Ortega Smith i altres membres de Vox havien fet onejar una enorme bandera espanyola al famós Penyal de Gibraltar.

La plataforma electoral de Vox, que s’ha convertit en la tercera força política espanyola durant les eleccions legislatives del novembre, ha exigit al Govern central que intensifiqui els seus esforços diplomàtics per vincular Gibraltar amb Espanya.

«Denigrar els habitants de Gibraltar»

La queixa es basa en comentaris i missatges publicats a les xarxes socials que «mostren una estratègia clara de denigrar els habitants de Gibraltar i les nostres institucions, que sembla clarament dissenyada per crear una atmosfera d’odi per part dels espanyols envers els gibraltarenys», ha dit el Govern gibraltareny en un comunicat.

Notícies relacionades

El cap de govern de Gibraltar, Fabián Picardo, assegura que els comentaris descriuen el territori britànic com «una sangonera» o «paràsit», i l’acusa de «mantenir els treballadors espanyols com a ostatges», de ser un lloc de reunió per a «delinqüents» i practicar el «blanqueig de diners». «Aquest és el vocabulari utilitzat en la dècada de 1930 contra els jueus», ha dit Picardo davant del Parlament de Gibraltar. «No deixarem que això passi sense reaccionar», ha agregat.

El Govern de Gibraltar també ha demanat als fiscals espanyols que investiguin un grup basat en la web anomenat ‘Gibraltar: Español’, al qual ha anomenat «plafons de ressonància per a la propaganda Vox contra Gibraltar».