la royal police l'ha retirat

Detingut el president de Vox Madrid per desplegar una bandera d'Espanya gegant a Gibraltar

La 'rojigualda', de 18 per 11 metres, ha estat penjada 20 minuts

vox

vox

1
Es llegeix en minuts

El president de Vox MadridNacho Mínguez, ha sigut detingut per la policia de Gibraltar després de desplegar una bandera d'Espanya, de 18 per 11 metres, sobre el costat nord del Penyal, ha informat aquest dilluns aquesta formació política.

Diversos membres de Vox --entre ells Javier Ortega, secretari general i candidat per Madrid en les eleccions--, han entrat a Gibraltar aquest matí per desplegar la bandera, que ha estat penjada durant 20 minuts, fins que efectius de la Royal Police l'han retirat, segons afirma en un comunicat Vox.

Notícies relacionades

"Amb aquest acte, Vox ha volgut reivindicar que no desistirà mai fins quer recuperi la plena sobirania espanyola del Penyal, usurpació que comporta l'existència d'un paradís fiscal inacceptable, d'un perjudici per als nostres pescadors, la depressió econòmica del camp de Gibraltar i la conversió dels treballadors de la zona en ostatges del pirata Picardo", ha assenyalat el líder del partit, Santiago Abascal.

Vox considera intolerable la detenció de Mínguez perquè "desplegar la bandera d'Espanya no és delicte ni en territori espanyol, com és Gibraltar, ni en territori europeu", motiu pel qual n'ha demanat l'immediat alliberament.