CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Malestar en el PSOE i ERC per les presses d'Asens

El líder d'En Comú Podem demana una investidura abans de Nadal

Socialistes i republicans es troben incòmodes amb les seves exigències

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Sembla haver-hi consens en el fet que el menjar cuinat a foc lent sempre és més bo. Una creença que s’està intentant aplicar a les negociacions entre el PSOE i ERC per aplanar la investidura de Pedro Sánchez. Tot i que encara sobrevola la idea de convocar un ple d’investidura ‘in extremis’ abans que acabi l’any, tots els involucrats s’afanen per fer la sensació que l’important no és el temps sinó aconseguir lligar un acord que garanteixi l’estabilitat de la legislatura. L’únic que sembla no estar-hi d’acord és Jaume Asens, líderd’En Comú Podem  –confluència catalana d’Unides Podem–. «Si és abans de Nadal, millor que abans de la Nit de Cap d’Any», va dir aquest dimecres el diputat català. Unes presses que, segons fonts socialistes i republicanes, no van agradar.

Notícies relacionades

Trencant amb l’estratègia traçada pels dirigents d’Unides Podem de descarregar a Sánchez el lideratge de les converses, Asens no només va apressar les dues parts per arribar a un acord, sinó que també va dir estar en contacte amb ERC i amb JxCat: «Enshem estat reunint diverses vegades a la setmana des de fa temps». Moments després va aprofitar per clavar un cop a socialistes i republicans: «No pot ser que ara el PSOE i ERC es reuneixin només una vegada a la setmana.... Si fa falta, que es reuneixin més vegades». Paraules que van alimentar el malestar en les dues formacions.

A més, el coportaveu d’Unides Podem va deixar de banda el silenci en el qual es troba sumida la formació morada i va revelar alguns serrells de la coalició que estan forjant amb els socialistes: «Nosaltres també estem negociant i espero que en els pròxims dies puguem anunciar un acord pressupostari amb el PSOE». Un pacte que, va considerar, suposa un «pas endavant i ferm per crear aquesta pista d’aterratge...» que permeti l’entesa amb ERC.