Els Mossos col·locaran des de primera hora del matí els controls per al clàssic

La Policia de la Generalitat, la Guàrdia Urbana, el SEM i la seguretat del Barça fan aquest dimarts l'última reunió per blindar el Barça-Madrid de Tsunami

41793507 59

41793507 59 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i responsables de seguretat del FC Barcelona s’han reunit aquest dimarts en l’última trobada per preparar el dispositiu de seguretat del Barça-Madrid, que es disputarà dimecres al Camp Nou.

En un comunicat, els Mossos han explicat que des de primera hora de dimecres s’activaran els centres de coordinació policial dins i fora de l’estadi. 

El coordinador esportiu de la regió policial metropolitana de Barcelona dels Mossos, Lluís Venteo, ha explicat que es triarà la millor ruta per traslladar els dos equips de futbol des de l’hotel fins al Camp Nou, i que es reforçarà l’escorta policial.

Venteo ha assenyalat que la prioritat dels Mossos és l’arribada dels jugadors, dels àrbitres i dels aficionats perquè el partit es disputi amb «total normalitat».

Ha recordat que el dispositiu policial és exclusiu dels Mossos, de manera que en principi no tenen previst demanar ajuda a la Policia Nacional, tret que es produeixi «una cosa extraordinària», fet que no preveuen.

Venteo ha remarcat que s’ha treballat amb aquells imprevistos que es puguin produir, per actuar de forma preventivament o bé ràpid una vegada produïda aquesta situació, de manera que s’han fet simulacres i assajos.

Desplegament d’unitats

La Generalitat també ha fet aquest dimarts una reunió de seguiment per explicar el dispositiu que es desplegarà per garantir tant el dret de mobilització com que el partit es disputi amb normalitat.

El dispositiu també es desplegarà a primera hora del matí per garantir l’accés dels jugadors dels dos equips així com dels àrbitres i els aficionats que acudeixin al camp.

Notícies relacionades

Per part dels Mossos d’Esquadra, participaran en el dispositiu agents de les unitats antiavalots –Brigada Mòbil (Brimo) i Àrea de Recursos Regionals Operatius (Arro)–, la unitat canina, la unitat de subsol i els Tedax, a més d’unitats de seguretat ciutadana.

Tsunami Democràtic ha cridat a concentrar-se en quatre punts al voltant del Camp Nou, per a la qual cosa ha dit en un tuit aquest dimarts que «com a tots els partits, s’ha de portar ràdio, aigua i bocata», si bé ha aclarit que la seva intenció no és impedir que es disputi el xoc.