JUDICI A MADRID

L'Audiència Nacional jutja una gihadista que volia cometre un atemptat similar al de Barcelona

La processada va confessar la seva voluntat de voler fer un atropellament massiu a Santiago de Compostel·la el passat 25 de juliol

GRAF9608  MADRID  26 02 2018 - Vista del juicio en la Audiencia Nacional en el que hoy se enjuicia a dos presuntos yihadistas de origen de marroqui -Ilyas Chentouf y Fouad Bouchihan- que se enfrentan a 7 anos de carcel por integracion en Daesh y que  segun la Fiscalia  estaban preparandose para cometer atentados  EFE  Juan Carlos Hidalgo    POOL

GRAF9608 MADRID 26 02 2018 - Vista del juicio en la Audiencia Nacional en el que hoy se enjuicia a dos presuntos yihadistas de origen de marroqui -Ilyas Chentouf y Fouad Bouchihan- que se enfrentan a 7 anos de carcel por integracion en Daesh y que segun la Fiscalia estaban preparandose para cometer atentados EFE Juan Carlos Hidalgo POOL / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Secció Quarta de la Sala de Penal del’Audiència Nacional  jutja aquest dimarts una presumpta gihadista que va confessar la seva intenció de voler cometre el passat 25 de juliol, a Santiago de Compostel·la (la Corunya), un atemptat similar al de Barcelona d’agost del 2017.

Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, que demana dos anys de presó per un delicte d’autoadoctrinament, l’acusada L. R. C. va patir un procés d’«autoradicalització» després d’accedir amb freqüència a la informació propagandística difosa per les organitzacions terroristes DAESH i Al-Qaida.

Així mateix, indica que va fer un ús de les xarxes socials, com Facebook, per difondre imatges relacionades amb l’organització terrorista i relacionar-se amb «militants o seguidors» gihadistes.

Així, l’acusada –a presó provisional per aquests fets des del passat 27 de juliol–, va arribar a expressar una persona que es troba en el procediment com a testimoni protegit, la seva voluntat de replicar l’atropellament massiu de persones comès a la Rambla de Barcelona el 17 d’agost del 2017, que va deixar 16 víctimes mortals i més de 300 ferits.

Furgonetes mortals

El lloc triat seria la capital gallega, amb motiu de la festivitat de Sant Jaume, aferma l’escrit d’acusació, doncs va buscar models de furgonetes i va fer consultes relatives al mapa de Santiago de Compostel·la. Finalment, l’acusada no va arribar a realitzar l’esmentada acció «per raons no acreditades», afegeix el fiscal.

Notícies relacionades

D’altra banda, als dispositius electrònics de L. R. C. es van trobar imatges que al·ludien a la «condició de màrtir», com la d’un mujahidí acompanyat del text traduït que deia: «Perdona’m si trio ser martiritzat»; o un vídeo titulat «Mata’ls on els trobis», publicat per la plataforma de comunicació Al-Hayat, enaltint els atemptats comesos el novembre del 2015 a París.

Finalment, el fiscal apunta que l’acusada pateix una alteració de la personalitat «amb trets preponderants d’excentricitat i extravagància», a més de «paranoides i esquizoide».