cap al 10-N

Arrimadas veu marge per a un acord amb el PSOE i el PP mentre Sánchez no tanqui el seu pacte amb ERC

La portaveu de la formació taronja ha presentat les bases per explorar un eventual acord d'investidura

arrimadas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, veu encara marge per a un acord «constitucionalista» entre el PSOE, el PP i Ciutadans mentre el candidat a la investidura, el socialista Pedro Sánchez, no tanqui un pacte amb ERC que garanteixi la posada en marxa del Govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem.

Notícies relacionades

En roda de premsa al Congrés dels Diputats després de la seva reunió amb Sánchez, Arrimadas ha remarcat que és a Sánchez a qui correspon obrir la porta a aquesta opció i ha advertit que si decidís explorar-la, al PP li seria molt difícil rebutjar aquesta negociació. La trobada amb Sánchez ha versat, segons ha explicat Arrimadas, en les bases que Ciutadans li ha presentat per explorar un eventual acord d’investidura i legislatura en cas que Sánchez trenqui el seu preacord amb Unides Podem.

Aquestes bases, a més d’exigir el compromís que tots els grans acords, des de la investidura alsPressupostos Generals de l’Estat, inclouen un pacte nacional per l’educació, la promesa de no apujar impostos a les classes treballadores i una reforma de la llei electoral per imposar un mínim de percentatge de vots per entrar al Congrés dels Diputats.