tribunals

L'Audiència Nacional rebutja jutjar Trapero a Barcelona

Aquest tribunal té previst jutjar-lo entre els dies 20 de gener i 19 de març

trapero-robado

trapero-robado

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència Nacional ha rebutjat jutjar el major dels Mossos Josep Lluís Trapero a l’Audiència de Barcelona, tal com demanava la seva defensa, després que la Fiscalia s’oposés a modificar la seva acusació per un delicte de rebel·lió pel de sedició, almenys fins que s’iniciï la vista oral. Els judicis pendents de l’1-O.

Segons ha avançat ‘La Razón’, la Secció primera de la Sala Penal ha respost així a la sol·licitud de la defensa de Trapero, que exerceix l’advocada Olga Tubau, que fos jutjat per l’Audiència de Barcelona per un delicte de sedició i no de rebel·lió, a l’entendre que aquest és el tribunal competent, una vegada que el Suprem va descartar que els líders del procés «perseguissin» la secessió de Catalunya.

Rebel·lió o sedició

Per això, abans que la Sala decidís, l’advocada de Trapero va demanar que es preguntés a la Fiscalia si mantenia la seva acusació per un delicte de rebel·lió o el modificava a sedició, d’acord amb la sentència del cas procés del Suprem, que va descartar la rebel·lió.

La Fiscalia es va pronunciar sobre això la setmana passada responent que no té previst «en aquest moment processal» modificar la seva acusació per a Trapero, «sense perjudici del que resulti després d’iniciar-se el judici oral», que finalment se celebrarà a l’Audiència Nacional com estava previst.

Notícies relacionades

Fa unes setmanes, la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va assegurar que el ministeri públic tindria en compte les «reflexions» del Suprem en la seva sentència i es va obrir a canviar de rebel·lió a sedició la seva acusació contra Trapero, tot i que en el tràmit de conclusions definitives al final del judici.

L’Audiència Nacional té previst jutjar Trapero, així com l’exdirector dels Mossos Pere Soler, l’exsecretari general d’Interior César Puig i la intendenta de la policia autonòmica Teresa Laplana, entre els dies 20 de gener i 19 de març. En el seu escrit de qualificació provisional, la Fiscalia demana onze anys de presó per a Trapero per un delicte de rebel·lió al considerar-lo una «peça clau» per dur a terme els plans secessionistes del Govern, al facilitar la celebració de l’1-O i no impedir els incidents en els registres del 20 S.