NEGOCIACIONS AMB ERC

El PP denuncia cessions de Sánchez a l'independentisme «tot i que el preu sigui Espanya»

El portaveu popular al Senat, Javier Maroto, critica els líders sindicals que van visitar Junqueras a la presó i el qualifica com «una imatge difícil d'oblidar»

zentauroepp44782808 graf663  madrid  26 08 2018   el vicesecretario del partido 180828134418

zentauroepp44782808 graf663 madrid 26 08 2018 el vicesecretario del partido 180828134418 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu del Grup Popular al Senat, Javier Maroto, ha denunciat aquest dijous que el president de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, cedeix al’independentisme  perquè «ha decidit que pot pagar qualsevol preu només per seguir a la Moncloa, tot i que el preu sigui Espanya».

«És la primera vegada que un president del Govern dona als independentistes el que més anhelaven durant tota l’època democràtica», ha remarcat, en una entrevista a Telemadrid, recollida per Europa Press.

Segons ha assegurat, l’independentisme intenta aconseguir que l’Estat reconegui el conflicte políticconflicte polític per «poder dir que hi ha un conflicte entre l’Estat català i l’espanyol»i que «fa falta un mediador internacional». Per això, Maroto avisa que «tot això és el que han estat buscant» i és el que «els ha donat Sánchez», amb referència a les negociacions entre el PSOE i ERC per a la investidura.

Notícia estrambòtica

Després que Sánchez hagi assegurat que qualsevol acord amb ERC serà públic i en el marc de la Constitució, Maroto ha criticat que acabi «sent notícia una cosa estrambòtica». «¿És que existeix la possibilitat que hi hagi un Govern que incompleixi la llei?», s’ha preguntat.

En aquest context, ha conclòs que «es demostra que Sánchez és cada vegada menys de confiança i no es pot confiar en ell». «Està fent el contrari del que va dir en campanya: aplicar el 155, intervenir TV-3, ficar la mà en l’educació per garantir el dret dels pares a decidir i tenir una posició constitucionalista», ha criticat del líder socialista.

Maroto ha manifestat que «Sánchez és el problema i el Partit Popular, la solució», ja que «en una recepta no es pot barrejar el problema i la solució, perquè el sabor que queda és realment dolent». D’aquesta manera, descarta l’abstenció popular perquè «no poden fer president del Govern a Sánchez en cap cas».

Visites sindicals a Junqueras 

D’altra banda, el portaveu popular a la Cambra Alta ha criticat els líders sindicals d’UGT i Comissions Obreres que van visitar a presó al líder d’ERC, Oriol Junqueras, al·legant que ara ja no podran esgrimir que representen els treballadors espanyols.

Notícies relacionades

«Que recordin aquesta imatge quan sentim dir que representen a tots els treballadors d’Espanya», ha instat el senador del PP. «És una imatge difícil d’oblidar», ha reblat.

S’ha preguntat què pensaran els afiliats d’aquests sindicats que els seus líders vagin a veure a Junqueras a la presó i «recolzin ERC». Segons el seu parer, si fos afiliat es donaria de baixa del sindicat «aquest mateix matí».