Cs sol·licitarà un ple monogràfic al Parlament sobre la corrupció

Roldán exigeix al PSOE que trenqui amb ERC perquè Torrent «vulnera drets parlamentaris»

lorena-roldn

lorena-roldn

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dijous que el grup parlamentari sol·licitarà un ple monogràfic sobre la corrupció. La finalitat és abordar les últimes investigacions sobre la presumpta desviació de fons de la Secretaria General de l’Esport; sobre el presumpte pagament de comissions il·legals a l’extinta CDC a través del pagament del sòl d’empleats per part de dues fundacions a canvi de serveis i obra pública, i també sobre la investigació oberta contra Laura Borràs per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat. 

Notícies relacionades

«És lamentable que els catalans ens hàgim de llevar amb aquests escàndols. Quan no estan declarant per desobediència ho estan fent per corrupció», ha etzibat Roldán en roda de premsa. Segons ha explicat, l’objectiu d’aquest ple, que se celebrarà previsiblement després de les vacances de Nadal, ja que ha de ser tramitat per la Mesa i agendat per la Junta de Portaveus, per «posar fi d’una vegada per sempre a aquest forat negre que dilapida diners catalans».

Roldán també ha exigit al PSOE que trenqui les negociacions amb ERC després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi donat la raó a Cs quant a una vulneració de drets fonamentals per part de la Mesa a l’acceptar a tràmit, el 26 de juny i el 2 de juliol del 2018, una moció de la CUP que reiterava la declaració sobiranista del 2015, suspesa pel tribunal. «És la sisena vegada que ens dona la raó des del 2016, que reconeix i dictamina que els independentistes vulneren els drets dels catalans i el senyor [Roger] Torrent ha recollit el testimoni de [Carme] Forcadell de posar el Parlament al servei del nacionalisme, insistint en aquesta via de la desobediència», ha assegurat, i ha demanat a Pedro Sánchez que «prengui nota» d’aquest dictamen. En aquesta sentit, ha estès la mà al PSOE per formar govern amb Cs i el PP.