després de les eleccions del 10-N

El Senat gastarà 1,3 milions en la liquidació dels polítics que van deixar el càrrec

Un total de 173 rebran una paga única pels 47 dies que van passar a la Cambra alta

El repartiment d'aquest tipus d'ajuts va ser objecte d'una campanya popular en contra

senado

senado / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Senat ha dedicat un total de 1.329.096 euros a abonar l’anomenada «indemnització de transició» prevista per als senadors de la XIII Legislatura que van deixar de ser parlamentaris per la dissolució de les Corts, és a dir, tots tret dels que formen part de la Diputació Permanent.

La Cambra alta ha publicat al seu portal de transparència la relació dels173 senadors que van sol·licitar percebre aquesta paga única de 7.678,86 euros. Aquesta quantitat va ser fixada per la Mesa el 25 de setembre i resulta de multiplicar 163,38 euros diaris pels 47 dies que van passar entre la data de la dissolució i la celebració de les eleccions generals del 10 de novembre.

La gran majoria delsbeneficiaris  continuaran formant part de la Cambra a partir del 3 de desembre, quan es constitueixin les Corts de la XIV Legislatura, ja que són molts els que repeteixen després dels resultats dels comicis en els quals es van elegir 208 senadors, als quals s’afegeixen 57 per designació autonòmica.

Ingressos per activitat laboral

Al costat de la llista alfabètica dels 173 senadors perceptors dels7.678 euros figura el nom d’un més que va sol·licitar aquesta indemnització però que després hi va renunciar a partir del moment en què va començar a percebre un altre salari incompatible.

Es tracta del socialista cantàbricGustavo García García, que va renunciar després de ser nomenat director general de Treball del Govern de Cantàbria i que, per tant, només va rebre 653,52 euros de la indemnització total prevista.

Notícies relacionades

La paga, subjecta a impostos, va ser concebuda per compensar aquells exparlamentaris que no disposen d’altres ingressos per activitat laboral fins aldia de les eleccions, i és recollida al Reglament de Pensions Parlamentàries i altres prestacions econòmiques a favor dels exparlamentaris, en vigor des del 2006.

El repartiment d’aquest tipus d’ajuts, tant al Congrés com al Senat, va ser objecte d’una campanya de recollida de firmes promoguda per l’activista Txema Pardinas, que va obtenir el recolzament de 650.000 ciutadans contraris a l’anomenada «liquidació» dels parlamentaris. Les firmes de la campanya ‘Si no penques, no cobres’ van ser entregades al Congrés dels Diputats el 24 de setembre, però la tramitació de les indemnitzacions va seguir endavant.