ponència per al congrés

El PSC acusa TV-3 i Catalunya Ràdio de ser «instruments d''agitprop'»

La ponència congressual proposa contractar mitjançant un concurs internacional les noves direccions de la televisió i la ràdio públiques catalanes

zentauroepp50660195 viladecans 30 10 2019  pol tica   mitin de pedro s nchez en 191031134633

zentauroepp50660195 viladecans 30 10 2019 pol tica mitin de pedro s nchez en 191031134633 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ponència del pròxim Congrés del PSC continua fent parlar. A més d’obrir el meló de la immersió lingüísticatambé posa en el punt de mira TV-3, una altra de les obsessions de Cs, en un context en el qual els socialistes busquen pescar exvotants en el riu agitat taronja.

El document marc defensa «uns mitjans de comunicació lliures i responsables» que siguin capaços de recuperar «la credibilitat per part de tota la ciutadania». Considera queTV3 i Catalunya Ràdios’han convertit, en una part de la seva programació, «en instruments d’agitació i propaganda al servei d’una determinada idea política a Catalunya», i proposa contractar mitjançant un concurs internacional les noves direccions de la televisió i la ràdio públiques catalanes. 

Notícies relacionades

Un dels punts que també han generat cert enrenou aquest dilluns que el PSC defensi «reconèixer Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional»Salvador Illa, secretari d’Organització del PSC, s’ha mostrat sorprès que sigui notícia, ja que és el que han defensat els socialistes catalans des de la constitució del seu partit. De fet és, paraula per paraula, el mateix que es diu en el document del congrés del 2016.

«Parlem de ‘nació’ des del segle passat. Entenc que per a alguns pugui ser una novetat, però per als que coneixen una mica la nostra trajectòria no hauria de suposar-ho –ha aclarit–. Des de la fundació del PSC diem que Catalunya és una nació. Sempre ho hem defensat i hem sigut coherents». Illa ha apuntat que Catalunya sigui una nació significa per als socialistes que té cultura i llengua pròpies, però no vol dir que Catalunya sigui independent o hagi de tenir un Estat. En aquest sentit, s’ha remès a la Declaració de Granada (2013) i la de Barcelona (2017), en què elPSC i el PSOE aposten per la plurinacionalitat.