Reunió entre Torra i Puigdemont a Waterloo

El president viatja a Bèlgica amb la investidura de Sánchez sobre la taula

zentauroepp47015578 20190218 gal190218215243

zentauroepp47015578 20190218 gal190218215243 / THIERRY ROGE

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest dimecres a Waterloo (Bèlgica) amb el seu antecessor, Carles Puigdemont, per abordar els escenaris polítics que s’obren a partir d’ara, després de la sentència del procés, les eleccions generals i el judici per desobediència al cap del Govern.

La reunió, avançada pel diari ‘Ara’ i que han confirmat a Efe fonts coneixedores del contacte, és de caràcter «privat», per la qual cosa no figura a l’agenda oficial del president català. La trobada es produeix en ple inici dels contactes entre les forces independentistes amb representació al Congrés –ERC, JxCat i la CUP– per intentar coordinar la seva estratègia de cara a la investidura de Pedro Sánchez. De fet, neoconvergents i republicans han mantingut la primera reunió aquest dimecres al Parlament a la recerca d’una unitat d’acció a Madrid.

Fonts dels partits han confirmat a l’ACN la trobada que servirà per compartir l’estratègia i el posicionament de cada partit. ERC manté el ‘no’ a Sánchez si no s’avé a una taula de negociació amb un calendari i garanties per complir els acords i avisa al socialista «que no compti» amb els republicans si no accedeix a aquestes condicions. JxCat defensa el ‘no’ al lamentar que el PSOE no els ha trucat per negociar, insisteixen en el diàleg amb el Govern i reclamen un posicionament unitari del’independentisme. 

Notícies relacionades

Referent a això, Puigdemont ha assegurat a Twitter que «un govern no és només una investidura, sinó també els seus Pressupostos».

A més, la cita de Waterloo ve marcada pel judici celebrat aquest dilluns passat a Torra, que pot ser inhabilitat per haver desobeït una ordre de la Junta Electoral de retirar llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat abans de les eleccions generals del 28 d’abril.