PROCÉS PER DESOBEDIÈNCIA

Pere Aragonès, sobre el judici a Torra: «No contemplem cap inhabilitació»

Torrent qualifica de «despropòsit» que el president s'assegui al banc dels acusats

video 3575102 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«No contemplem cap inhabilitació ni una sentència que no sigui absolutòria». Així s’ha pronunciat aquest matí el vicepresident del Govern i coordinador nacionald’ERC, Pere Aragonès, sobre el judici a Quim Torra per desobediència que li pot costar la presidència i unes noves eleccions a Catalunya.

(Segueixi el judici Torra en directe, aquí).

Aragonès ha sigut un dels dirigents independentistes que ha anat a les portes del TSJC a acompanyar Torra. «Dir-li a l’Estat que davant de la repressió ens tindrà davant, defensant drets i llibertats», ha remarcat Aragonès, que ha qualificat aquest judici a Torra d’«un nou episodi de la dinàmica per tractar el conflicte polític per via penal».

Notícies relacionades

En la mateixa línia s’ha pronunciat un altre dirigent d’ERC, el president del Parlament, Roger Torrent, que ha qualificat de «despropòsit» que es pugui inhabilitar un president. «El que em semblaria més normal és que aquest judici no acabés amb la inhabilitació de Torra», ha dit en declaracions a SER Catalunya.

Torrent ha emmarcat el judici en una «persecució de la llibertat d’expressió» i ha remarcat que aquest judici «afecta el Parlament» i suposa una «voluntat de criminalitzar un moviment polític».