DAVANT EL JUTGE

Torra: «Demà acusaré l'Estat d'haver vulnerat els meus drets i els dels catalans»

El TSJC jutjarà el president per desobeir l'ordre de la Junta Electoral de retirar els llaços grocs

zentauroepp50410909 catalan regional president quim torra arrives for a news con191021123852

zentauroepp50410909 catalan regional president quim torra arrives for a news con191021123852 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que aquest dilluns en el judici que té per un delicte de desobediència no anirà a defensar-se «de res». Torra ha assenyalat que el que farà serà «acusar l’Estat» per haver«vulnerat» els seus drets i els de tots els catalans.

El president considera que «justícia espanyola» són termes incompatibles i ha recordat que «les úniques notícies esperançadores venen sempre d’Europa». El cap de l’Executiu català ha participat en un ‘dinar groc’ amb unes 200 persones a Bescanó (Gironès), des d’on ha celebrat la «resposta massiva» de la ciutadania a l’hora de protestar per la sentència. «A mi m’hauria decebut que no s’hagués reaccionat aquests dies, i sé que ens farà ser més forts», ha concretat

«Treballaré per culminar el procés d’independència

Notícies relacionades

Hores abans Torra, ha reafirmat amb un missatge a Twitter el seu «compromís per treballar, sense treva, per culminar el procés d’independència».  Torra ha llançat aquest missatge al complir-se aquest diumenge un any i mig des que va prometre el seu càrrec de president de la Generalitat i un dia abans de comparèixer davant elTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el jutjarà per desobeir l’ordre de la Junta Electoral (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis públics a la campanya del 28-A, fet que pot costar-li fins a dos anys d’inhabilitació.

Torra recorda en el seu missatge que quan va prometre el seu càrrec ho va fer «amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representada en el Parlament» català. «Agraeixo la confiança rebuda», indica Torra, qui a continuació manifesta el seu compromís de «culminar el procés d’independència».