PROTESTA A BARCELONA

La policia frustra l'acció dels CDR a l'estació de Sants

Uns 400 manifestants es reuneixen als afores de l'estació, blindada per Mossos i Policia Nacional

sants / periodico

1
Es llegeix en minuts
L. Benavides / F. Masreal / Agencias

Aquest dissabte, al voltant de 200 persones han iniciat una seguda a l’estació de tren Barcelona Sants convocades pels CDR, i envoltades per agents de Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia (CNP).

[Seguiu aquí en directe les últimes notícies sobre les protestes dels CDR]

Els manifestants coregen ‘Fora les forces d’ocupació’, ‘1-O ni oblit ni perdó’, ‘Som gent pacífica’ i ‘Llibertat presos polítics’ i ‘No teniu vergonya’ davant dels agents policials. A partir de les 12 hores, els agents van començar a desallotjar-los de l’estació, que va quedar sense manifestants en poc més de mitja hora.

Els policies han bloquejat les entrades de l’estació (els passatgers de l’AVE entren per un accés especial després de mostrar el DNI i el bitllet), circumstància que ha motivat que centenars de manifestants (uns 400 segons les primeres estimacions) s’hagin concentrat al carrer.

Tant el servei de Rodalies com de l’AVE funciona amb normalitat, segons Renfe, mentre que s’han tallat els accessos al vestíbul de Sants des del Metro de Barcelona.

Vigilància en altres estacions

Mossos i CNP han vigilat les 9 estacions de tren de Barcelona des d’abans de les 11.00, hora en què els CDR havien convocat mobilitzacions amb el lema ‘Bloqueig total’.

Així, a més d’aquesta estació, hi ha hagut presència policial a d’altres, com les de passeig de Gràcia, plaça Catalunya i Arc de Triomf.

Notícies relacionades

Per exemple, han anat fent rondes pels diferents accessos de metro i tren de passeig de Gràcia, i un cotxe del cos estava estacionat en l’encreuament amb Consell de Cent.

A les 11.00, quatre agents de Mossos vigilaven els accessos a les andanes de tren de Catalunya, a la mateixa hora en què s’ha anunciat que el punt on es concentraria la protesta seria l’estació de Sants.