Govern de coalició

Otegi adverteix que EH Bildu no necessàriament ha de votar el mateix que ERC

El coordinador general d'EH Bilbu afirma que es podria entendre que les seves actituds no coincideixin, com va passar en la primera investidura de Sánchez

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada.

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada. / Gorka Estrada (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha advocat per una actitud comuna de tots els partits sobiranistes sobre la investidura de Pedro Sánchez, però ha matisat que la situació d’Euskadi i de Catalunya no és la mateixa, per la qual cosa no pot donar-se per fet que el seu vot coincideixi amb eld’ERC.

Otegi s’ha referit a aquest tema en diverses entrevistes concedides en les últimes hores a ‘El Diario Vasco’ i a Euskadi Irratia, en què ha dit que «és molt difícil» que les dues formacions «votin diferent», però també ha recordat que en la primera investidura de Sánchez EH Bildu es va abstenir i ERC va votar-hi en contra.

«Ells [l’independentisme català] han fet un procés i estan en una altra fase en el seu projecte i ells hauran de mesurar què és el millor per a Catalunya i nosaltres ho respectarem», ha dit Otegi, que ha agregat que es podria «entendre» que el vot no fos coincident, com va passar en la primera investidura de Sánchez. «ERC va votar-hi en contra i després es va abstenir. Ho dic perquè diuen que nosaltres fem el que fa ERC, però en aquest cas ERC va venir a la nostra posició», ha afirmat.

Govern PSOE-Unides Podem

Notícies relacionades

Ha restat importància al possible càstig electoral que podria patir EH Bildu si uneix el seu vot al de la dreta espanyola després d’unes eleccions en què ha aconseguit grup propi per primera vegada, a l’assegurar que no es pot predir que perdin diputats.«Potser en podríem treure dos més –ha indicat–, la política és això, adoptar riscos. És fonamental actuar amb responsabilitat i buscar el millor per al nostre poble», ha dit.

Otegi ha afegit que «en teoria» és millor per a Euskadi un govern de PSOE-Unides Podem que un conformat per PP, Vox i Cs, però sempre que darrere del pacte dels partits d’esquerres hi hagi un projecte «fort», una cosa de què diu que dubta.