Anticorrupció demana al jutge que proposi jutjar González pel 'cas Lezo'

La fiscalia afirma que s'ha de donar per conclosa la instrucció de la peça relativa a la compra d'Emissão pel Canal de Isabel II

Considera que en l'operació es van cometre els delictes de frau a l'administració i malversació de cabals

ignacio-gonzalez-castro

ignacio-gonzalez-castro / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La instrucció de les macrocauses porta el seu temps, però continua tot i que faci temps que no se n’informa. Això ha passat amb el ‘cas Lezo’. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón que doni per conclosa la instrucció de la peça en què s’ha investigat la compra d’Emissão per l’empresa pública madrilenya del Canal de Isabel II, van confirmar a aquest diari fonts fiscals.

Entre les persones que Anticorrupció proposa al jutge que siguin jutjades per aquesta operació figura el principal acusat del cas, l’expresident madrileny Ignacio González, pels delictes de frau a l’administració i malversació de cabals públics. En aquesta peça s’ha investigat la compra el 2013 per part d’Inassa, filial sud-americana de la companyia pública madrilenya, de la brasilera Emissão Engenharia e Construções, el que s’ha investigat si va suposar un perjudici a les arques madrilenyes calculat en 25 milions de dòlars (23,3 milions d’euros). 

Notícies relacionades

En el cas que el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 faci seva la petició fiscal i procedeixi a donar per conclosa la instrucció al dictar la interlocutòria de transformació de diligències prèvies la d’Emissão seria la segona peça del macrosumari que s’acaba. 

L’anterior va ser la de la compra per l’empresa pública de gestió de l’aigua madrilenya entre el 2001 i el 2002 de la societat colombiana Inassa. Finalment, van quedar fora de la causa l’exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González i l’exvicealcalde de Madrid Manuel Cobo.