Denúncia de la SCC

La Fiscalia de Barcelona investiga Paluzie per les seves declaracions sobre la violència

La presidenta de l'ANC va afirmar que els aldarulls després de la sentència «fan visible el conflicte» a l'exterior

zentauroepp50767991 25 10 2019 la presidenta de la asamblea nacional catalana  a191106115847

zentauroepp50767991 25 10 2019 la presidenta de la asamblea nacional catalana a191106115847 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d’investigació contra la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)Elisenda Paluzie, per unes declaracionsElisenda Paluzie denunciades per Societat Civil Catalana (SCC) per presumptament recolzar la violència, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del Ministeri Públic.

SCC va denunciar Paluzie fa una setmana davant de la fiscalia per presumptes delictes d’incitació a la violència i als desordres públics, i presumpte delicte d’odi, per dir en una entrevista a TV-3 que els aldarulls ocorreguts a Catalunya després de la sentència de l’1-O «fan visible el conflicte» a l’exterior.

La presidenta de l’entitat sobiranista va valorar així els aldarulls ocorreguts a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes, i va indicar: «Són aquests incidents els que fan que estiguem en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte». La dirigent independentista va afegir que la principal responsable és «la violència de l’Estat», perquè ha condemnat un moviment pacífic i democràtic a penes de presó.

Denúncia de SCC

En el seu escrit de denúncia, SCC va indicar que l’ANC promou i dona suport a través dels seus canals a les mobilitzacions dels CDR i que «amb una mínima activitat investigadora quedaria provada la connexió entre les proclames de la senyora Paluzie i els actes vandàlics i violents dels anomenats Comitès de Defensa de la República».

Notícies relacionades

SCC va considerar que les declaracions de Paluzie tendeixen a «incitar a la violència i a la comissió d’actes vandàlics per considerar-los ‘positius’ per a la seva causa en tant que ‘fan visible el conflicte’».

A més, l’entitat partidària de la unitat d’Espanya va afirmar en la seva denúncia que Paluzie «assenyala directament l’Estat com a responsable de la violència, dirigint-hi les mirades dels seus seguidors, i amb això, aquest discurs d’odi envers un objectiu determinat i concret».