entrevista a aitor esteban

El PNB critica Paluzie: «Em van semblar sorprenents les declaracions»

Iglesias i Errejón també carreguen contra les paraules de la presidenta de l'ANC

zentauroepp49177082 aitor esteban190723090206

zentauroepp49177082 aitor esteban190723090206 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, considera que «la violència dona visibilitat negativa a l’exterior». «Aquí [a Euskadi] sabem alguna cosa de la violència. Amb la violència es va a pitjor i perjudica els que defensen la causa independentista. El millor és deixar les coses clares. Em van semblar sorprenents les declaracions de Paluzie» sobre Catalunya, ha opinat el polític ‘jeltzale’.

En una entrevista a la cadena SER, Esteban s’ha mostrat convençut que la violència «dona visibilitat negativa, sens dubte» i «no beneficia gens ni mica el procés ni els partits nacionalistes».

Aquest dilluns, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va afirmar que els aldarulls i disturbis entre manifestants i policia «fan visible el conflicte» català ja que «el món és com és». En una entrevista a TV-3, Paluzie va afirmar que aquests «incidents» situen el debat polític en la premsa internacional.

Crítiques d’Iglesias i Errejón

Notícies relacionades

En la mateixa línia que Esteban, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat mesura els representants públics i ha criticat les paraules de Paluzie. Segons Iglesias, aquest tipus d’actituds «fan molt mal a l’independentisme», un moviment que, recorda, s’ha significat per apostar «per vies pacífiques de manera inequívoca». «Vull pensar que la major part de la societat catalana independentista rebutja sense matisos la violència. I crec que això fa molt mal a l’independentisme», ha indicat a RNE.

El candidat de Més País, Íñigo Errejón, també ha qualificat de «declaracions perilloses» les paraules de Paluzie. «Marcaria un camí equivocat», ha insistit el polític madrileny després d’insistir que «no seria una bona notícia» escollir aquesta via quan «tots els dirigents de l’independentisme han condemnat i rebutjat la violència».