DESPRÉS DEL DEBAT

Sánchez deixa obertes les seves opcions de pacte a esquerra i dreta

El líder socialista assenyala que vol governar «amb valors progressistes», però demana a Casado i Rivera que no el «vetin»

undefined50748044 madrid  04 11 2019  politica  debate electoral para las elec191105142641

undefined50748044 madrid 04 11 2019 politica debate electoral para las elec191105142641 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Després d’undebat, el primer i l’únic d’aquesta campanya, en què va buscar diferenciar-se de Pablo Iglesias a tota hora, i en el qual no va renunciar a governar gràcies a l’abstenció del PP, Pedro Sánchez ha continuat mantenint aquest dimarts obertes totes les opcions. D’una banda, el líder socialista ha dit que «vol governar des de l’esquerra, amb valors progressistes». De l’altra, ha demanat a Pablo Casado i Alber Rivera que «aïllin» Vox i «no vetin» el PSOE.

La possibilitat d’un govern de coalició amb els populars, en tot cas, està descartada. Però no la d’un acord de mínims amb Casado que li permeti ser reelegit, evitant així explorar l’altra aritmètica possible que reflecteixen totes les enquestes: un pacte amb Podem, els nacionalistes i els independentistes.

Notícies relacionades

Sánchez ha reprès la seva frenètica agenda de campanya després de l’aturada que va suposar el debat. El líder socialista protagonitzarà tres actes aquest dimarts. A Valladolid, ha criticat Casado i Rivera per no rebatre durant la cita televisiva les propostes de Santiago Abascal. El líder de Vox, ha dit el president en funcions, va frivolitzar amb la violència de gènere i va dir que calia suprimir les comunitats autònomes.

«¿Per què la dreta callava? Perquè ha fet al contrari que es fa a Europa, combatre a la ultradreta aïllant-la», ha assenyalat Sánchez, que també va mirar dilluns passat cap a una altra part mentre el dirigent ultra llançava les seves propostes xenòfobes i masclistes.