possible canvi de nom

Defensa obre la porta perquè l'Exèrcit de l'Aire sigui també «de l'Espai»

No es pot contemplar «el món del segle XXI i el futur» sense tenir en compte aquesta realitat, diu Robles

MADRID 9-10-03   ACTO DE ENTREGA  AL EJERCITO DEL AIRE DE LAS PRIMERAS UNIDADES DEL CAZA EUROPEO EUROFIGHTER. FOTO. JUAN MANUEL PRATS

MADRID 9-10-03 ACTO DE ENTREGA AL EJERCITO DEL AIRE DE LAS PRIMERAS UNIDADES DEL CAZA EUROPEO EUROFIGHTER. FOTO. JUAN MANUEL PRATS / Cámara digital

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha revelat aquest dimarts que l’Exèrcit de l’Aire està debatent la possibilitat de canviar la seva denominació per passar a dir-se Exèrcit de l’Aire i de l’Espai, incorporant així una realitat que «no pot ignorar-se al segle XXI». Robles ha apuntat aquesta opció després d’inaugurar el XXIX Seminari Internacional de la Càtedra Alfredo Kindelán, que precisament versarà en aquesta edició sobre ‘Les Forces Aèries i l’espai: un desafiament de cooperació internacional’.

«Hi ha una unió clara entre l’Exèrcit de l’Aire i l’espai», ha reconegut després Robles acceptant que aquest nexe pugui fins i tot reflectir-se en la denominació oficial de la branca aèria de les Forces Armades.

«El futur passa per alguna cosa més que per la cooperació; jo diria que ja es pot parlar de la unió entre l’Exèrcit de l’Aire i l’Espai», ha insistit la ministra, que considera que no es pot contemplar «el món del segle XXI i el futur» sense tenir en compte l’espai, que condicionarà la seguretat i el mode de vida.

Experts internacionals

En el seminari hi participaran reconeguts experts de l’àmbit nacional i internacional, amb representants dels Estats Units, Alemanya, França, Itàlia i el Canadà, entre altres països.

Notícies relacionades

En l’acte d’inauguració d’aquest seminari internacional també hi han sigut presents el sotssecretari de Defensa, Alejo de la Torre; el rector de la Universitat Politècnica de Madrid, Guillermo Cisneros; el cap d’Estat Major de l’Aire, general Javier Salto Martínez-Avial; el cap d’Estat Major de l’Armada, Teodoro Esteban López-Calderón; i el director del Centre de Guerra Aèria i president de la Càtedra Kindelán, general José Alfonso Otero, entre altres autoritats civils i militars.

La càtedra Alfredo Kindelán de l’Exèrcit de l’Aire, el president d’honor del qual és el rei Felip VI, va ser creada el 1980 com a fòrum d’estudi i debat del pensament de la doctrina militar aèria.