ERC escalfa la visita del Rei a BCN
Aragonès titlla la presència de Felip VI de «campanya electoral» dels immobilistes

aragones-pere
Dos dies, el cap de setmana, fa que ERC enfoca les seves bateries contra la Direcció de l’Estat. Per múltiples raons. Una, per recollir el descontentament, quan no l’antipatia que l’actual rei, Felip VI, aixeca entre els seguidors de l’independentisme. Una altra, per descomptat, per la mateixa condició de partit republicà oposat a qualsevol monarquia. I la tercera, i no per això menys important, perquè, com assenyala una veu del partit, «atiar-li al Rei és gratis a Catalunya».
I així, el líder extramurs d’ERC, Pere Aragonès, ha establert una altra vegada aquest diumenge, a Sant Feliu de Llobregat, aquest fil de connexió entre el franquisme i l’actual legalitat constitucional. «Aquest diumenge i dilluns tindrem a Barcelona el Borbó [amb referència a Felip VI, que acudeix a la capital catalana per a l’entrega dels premis Princesa de Girona], una monarquia que representa la continuïtat institucional amb el franquisme dins de la seva pròpia llei», no en va, va prosseguir Aragonès, «Joan Carles I va ser l’elegit com a successor en la Direcció d’Estat per part» del dictador.
El coordinador nacional republicà va titllar la presència de Felip VI com d’acte electoral d’aquells «que fan campanya perquè res canviï», amb referència al PP, Ciutadans, Vox i «per descomptat, el PSOE». En vista d’això, Aragonès va cridar a donar resposta tant a la visita com a la sentència de l’1-O, i fer-ho a les urnes.
L’amic d’EH Bildu
Notícies relacionadesEl convidat estrella d’ERC, el mediàtic diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu, ja havia centrat la pilota per a la rematada d’Aragonès. El diputat en el Congrés va afirmar que «Felip VI, més que l’‘el preparat’, com se’l coneix, és ‘el rebutjat’, a Euskadi i Catalunya». Entre altres raons, pel seu discurs del 3 d’octubre del 2017, dos dies després de l’1-O, que tan malament va provar entre els seguidors independentistes per la seva virulència i per una suposada falta a l’obligada neutralitat que la Constitució atorga al càrrec. «Desenterrar Franco és fàcil», va dir Iñarritu, «el difícil és desenterrar el franquisme institucional».
Fins i tot Marta Rosique, la diputada més jove del Congrés en la passada legislatura fallida, es va referir a la presència del monarca a Barcelona. Va qualificar d’«indecent» que «es passegi» per Catalunya.
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- NOU MODEL DE CIUTAT El Trambesòs, tallat més de mig any per la reurbanització de la Gran Via
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Nou decret El Govern ajorna la pujada de la taxa turística pendent del suport dels Comuns
- Millores públiques Catalunya impulsarà l'autonomia energètica dels serveis essencials durant 72 hores davant apagades futures
- Pla d’igualtat El Govern impulsarà l’abolició de la prostitució, però s’obre al «diàleg» dins del feminisme
- Debat obert Regular o abolir la prostitució: ¿què n’opinen els partits a Catalunya?
- Finançament La Generalitat tornarà a demanar diners als bancs per primera vegada des del 2012