CAMÍ DE LES URNES

Montero acusa Sánchez d'utilitzar Catalunya com a excusa per pactar amb el PP

La portaveu d'Unides Podem carrega contra les anades i vingudes del president amb el federalisme

50702706 60

50702706 60

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Hi ha una Espanya que vol cuidar Catalunya», ha afirmat Irene Montero en la seva visita a territori català. La número dos d’Unides Podem ha carregat a Santa Coloma de Gramenet contra Pedro Sánchez per les seves anades i vingudes amb el federalisme i l’ha acusat de voler utilitzar el conflicte català com a excusa per pactar amb el PP.

«Sánchez intentarà utilitzar Catalunya per pactar amb el PP, no per buscar una solució política, sinó per fer front a la crisi econòmica com només sap el bipartidisme: retallant en serveis públics per garantir els privilegis dels que els deixen els diners», ha dit en un acte a la trobada ‘Dones, Diàleg i Solucions’ juntament ambAda Colau  i els caps de llista per al Congrés i Senat d’En Comú Podem, Jaume Asens i Rosa Lluch. Montero ha atacat el president en funcions per l’embolic amb la presència de la declaració de Granada i de Barcelona en el programa del PSOE. «¿Però que es pensen que som tontos? ¿No veuen que sabem que fa electoralisme barat? –ha afirmat. Sánchez va utilitzar Catalunya per guanyar unes primàries dient que Catalunya era una nació i parlant de plurinacionalitat. Ara molt votant socialista no sap quin Sánchez es trobarà, el que diu que Catalunya és una nació i que fa falta diàleg o el que amenaça de restar autogovern per restar un grapat de vots a Cs».

Notícies relacionades

Montero, que ha reivindicat la immersió lingüística a Catalunya, ha assenyalat que a Podem sempre s’han mantingut ferms en la defensa del referèndum per a Catalunya. «Sempre la mateixa proposta, en totes les situacions». Per a Montero, l’«error dels partits independentistes» és no adonar-se’n que hi ha una Espanya que vol cuidar Catalunya i que, segons la candidata morada, és majoritària. «Cuidar-se no només en la qüestió territorial», ha dit abans de criticar les relacions de Sánchez i l’Ibex, moment en què ha rebut més aplaudiments de les 700 persones congregades al barri colomenc del Singuerlín. «Quan parlàvem de jornada laboral de 34 hores o salari mínim de 1.200 euros, això és el que amoïnava Sánchez», ha afirmat, recordant les declaracions del president i de diversos noms insignes de l’empresariat que reivindicaven que era millor una repetició electoral que un govern amb Unides Podem.

Elogi de Forcadell i dard a Rufián

Asens, que ha presentat el trident Montero-Colau-Lluch, ha reivindicat la mirada femenina en política evocant Clara Campoamor, Neus Català i Greta Thunberg i, també,Carme Forcadell. «Ens fan falta més veus com la de Carme Forcadell», ha dit, recordant les paraules de l’expresidenta del Parlament quan aquesta va reconèixer que els havia faltat empatia amb els no-independentistes. Una empatia i una mirada femenina que considera fonamental per sortir del conflicte català. Colau, que ha incidit que «la política de trinxeres ha fet molt mal», s’ha referit al debat de portaveus a TVE, en què Montero va coincidir amb Gabriel Rufián, dient-li al cap de llista republicà que es «reservi les lliçons de pragmatisme».