Forçar la coalició, l'objectiu d'Iglesias

El líder de Podem intentarà ficar en campanya la política econòmica davant de la possible recessió

«Les coses no sempre surten bé a la primera, cal perseverar», diu sobre un Govern bicolor

undefined50609822 pablo iglesias191028125336

undefined50609822 pablo iglesias191028125336 / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Coalició sí, coalició no. Les discussions entre el PSOE Unides Podem per formar Govern després de les passades eleccions van girar entorn d’aquesta eix. I el bloqueig que va provocar aquesta repetició electoral, també. Tot i així, Pablo Iglesias no es dona per vençut i no para de repetir que «les coses no sempre surten bé a la primera, cal saber perseverar». Per això el candidat morat insisteix als seus votant que és necessari revalidar els resultats que van obtenir a les urnes fa sis mesos per forçarPedro Sánchez a pactar un Executiu bicolor

Notícies relacionades

Després del fracàs negociador i amb l’aparició d’Íñigo Errejón, tot semblava apuntar que Iglesias rebria un bon cop el 10-N. No obstant, les últimes enquestes donen al líder de Podem prop de 35 escons. Perdria set diputats però demostraria tenir unes bases sòlides. A més, amb aquests números i la seva traça durant les campanyes, Iglesias confia en poder mantenir el pols al cap de l’Executiu i obligar-lo a mirar cap a la seva esquerra: «Si estem forts impedirem aquest pacte de PSOE i PP i els socialistes assumiran el govern de coalició».

La seva política econòmica davant de la possible recessió que s’acosta – «retallades per dalt, no per baix» – serà un dels eixos en els quals Iglesias estructurarà la seva campanya i on, previsiblement, serà més dur en el debat electoral. Una cita que els va donar molts vots en els anteriors comicis i que ara esperen amb ànsia.