02 juny 2020

Anar al contingut

Forçar la coalició, l'objectiu d'Iglesias

El líder de Podem intentarà ficar en campanya la política econòmica davant de la possible recessió

«Les coses no sempre surten bé a la primera, cal perseverar», diu sobre un Govern bicolor

Miguel Ángel Rodríguez

Forçar la coalició, l'objectiu d'Iglesias

Europa Press

Coalició sí, coalició no. Les discussions entre el PSOE Unides Podem per formar Govern després de les passades eleccions van girar entorn d’aquesta eix. I el bloqueig que va provocar aquesta repetició electoral, també. Tot i així, Pablo Iglesias no es dona per vençut i no para de repetir que «les coses no sempre surten bé a la primera, cal saber perseverar». Per això el candidat morat insisteix als seus votant que és necessari revalidar els resultats que van obtenir a les urnes fa sis mesos per forçar Pedro Sánchez a pactar un Executiu bicolor

Després del fracàs negociador i amb l’aparició d’Íñigo Errejón, tot semblava apuntar que Iglesias rebria un bon cop el 10-N. No obstant, les últimes enquestes donen al líder de Podem prop de 35 escons. Perdria set diputats però demostraria tenir unes bases sòlides. A més, amb aquests números i la seva traça durant les campanyes, Iglesias confia en poder mantenir el pols al cap de l’Executiu i obligar-lo a mirar cap a la seva esquerra: «Si estem forts impedirem aquest pacte de PSOE i PP i els socialistes assumiran el govern de coalició».

La seva política econòmica davant de la possible recessió que s’acosta – «retallades per dalt, no per baix» – serà un dels eixos en els quals Iglesias estructurarà la seva campanya i on, previsiblement, serà més dur en el debat electoral. Una cita que els va donar molts vots en els anteriors comicis i que ara esperen amb ànsia.