FIRMA DE PROJECTES SENSE TITULACIÓ

Monasterio publica a les xarxes les seves brillants notes per contrarestar les acusacions

La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid presumeix de treure excel·lents i matrícules en assignatures d'arquitectura

GRAF1217. MADRID, 09/07/2019.- La candidata de Vox en la Comunidad de Madrid, Rocío Monasterio, hace declaraciones a los medios de comunicación momentos antes de la reunión este martes con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad, dentro de una nueva ronda de contactos con los seis grupos parlamentarios. EFE/MARISCAL

GRAF1217. MADRID, 09/07/2019.- La candidata de Vox en la Comunidad de Madrid, Rocío Monasterio, hace declaraciones a los medios de comunicación momentos antes de la reunión este martes con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad, dentro de una nueva ronda de contactos con los seis grupos parlamentarios. EFE/MARISCAL / Sebastián Mariscal (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha publicat a les xarxes socials part dels seus antics expedients acadèmics de la seva etapa d’estudiantd’Arquitectura i ha presumit de treure excel·lents i matrícules d’honor en alguna de les assignatures, com la denominada ‘Projectes’.

Ho ha fet després de les informacions publicades pel diari ‘El País’, que apunta diversos casos de presumptes irregularitats del seu estudi d’arquitectura en la compravenda de diversos lofts a la capital. També apuntava queva firmar treballs d’arquitectura abans de tenir el títolabans de tenir el títoli sense estar col·legiada.

«Doncs no se m’havia acudit treure els meus antics expedients acadèmics... però ja que hi som, allà van. Excel·lents i matrícules d’honor en les assignatures de Projectes fins al final», ha asseverat la parlamentària en el seu comentari a Twitter, que acompanya amb l’etiqueta ‘#FakeNews’.

En la certificació acadèmica apareix una relaciód’assignatures  en què apareix amb matrícula d’honor la disciplina ‘Projectes I’ mentre que ‘Projectes II’ obté excel·lents. També figura una altra assignatura, ‘Anàlisi de formes arquitectòniques’, amb matrícula d’honor al costat d’una sèrie de matèries que van des de la qualificació d’aprovat, notable juntament amb d’altres amb excel·lent.

Queixes contra els mitjans

Ahir, en roda de premsa a l’Assemblea de Madrid, va lamentar que alguns mitjans de comunicació estan «obsessionats» amb ella i ha especificat que va ser col·legiada com a arquitecta l’any 2009, i ha insistit que no tots els plans d’arquitectura han de ser visats.

«Hi ha llocs on circulen ‘fake news’; jo soc arquitecta col·legiada el 2009 i he vist que alguns mitjans estan obsessionats amb mi. El 2003 no era col·legiada, soc del 2009, però quan vulguin entrem en què es necessita visat i en què no en determinades obres», va concloure.

D’altra banda, el regidor de Més Madrid José Manuel Calvo sol·licitarà a la degana del Col·legi d’Arquitectes, en qualitat d’arquitecte col·legiat, que insti la comissió deontològica que «investigui les presumptes irregularitats/il·legalitats que hagi pogut exercir la senyora Monasterio al seu exercici (no) professional».

Noves acusacions

D’altra banda, Monasterio ha defensat aquest dimecres la legalitat de la reforma que va fer d’un ‘loft’ el 2006 després d’haver-lo venut a una particular el seu marit, el també líder de Vox Iván Espinosa de los Monteros, una nova operació qüestionada per presumptes irregularitats.

‘El País’ publica una informació aquest dimecres en què cita el testimoni de la compradora de l’immoble, que «se sent enganyada» perquè explica que era un ‘loft’ en sòl industrial i li van assegurar que es podia convertir en residencial, «una cosa que mai va passar».

El diari adjunta una sol·licitud a l’Ajuntament de Madrid en què Monasterio demana el canvi d’ús de sòl industrial a vivenda d’aquest antic taller, situat al carrer Amalia, a Tetuán.

Aquesta informació s’uneix a les publicades en els últims dies per ‘El País’ i ‘Eldiario.es’ referides a sengles projectes firmats per Monasterio el 2003 i 2004, etapa en què, segons ha admès la mateixa portaveu de Vox en l’Assemblea de Madrid, encara no tenia la titulació d’arquitecta.

Contractes a Twitter

Monasterio ha penjat a Twitter les imatges dels dos contractes que, segons ella, avalen la validesa de la nova operació de què ha informat ‘El País’: el de la venda del «local industrial» entre Espinosa de los Monteros i la particular i un altre, entre aquesta i Monasterio, per a un servei d’interiorisme.

Notícies relacionades

«No es pot manipular la realitat, que és senzilla, com es comprova amb els contractes. La clienta compra un local industrial i contracta una empresa per fer interiorisme. Després, si la clienta té diferències amb un veí de pati o problemes mèdics, no hauria de ser utilitzada per manipular una notícia», ha escrit Monasterio.

A més, Monasterio i Espinosa de los Monteros han hagut de tancar fa tot just un mes el despatx d’arquitectura que l’actual portaveu tenia alsoterrani del seu xalet, abans que l’Ajuntament de Madrid executés una ordre de clausura del conjunt de la vivenda per no tenir llicència de funcionament d’aquesta activitat ni llicència de primera ocupació.