CARTA A LA VICEPRESIDENTA

La Generalitat demana al Govern central que obri una investigació a la Policia

Budó exigeix a Calvo que actuï davant de «casos de possible mala praxi»

7023ba6d-a086-49a9-9732-e79ee8f95a09

7023ba6d-a086-49a9-9732-e79ee8f95a09

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha enviat aquest dimecres una carta a la vicepresidenta en funcions del Govern central, Carmen Calvo, en què remarca la «necessitat» que el Ministeri de l’Interior ordeni una investigació interna en la Policia Nacional inspirada en la que la Generalitat ha ordenat en els Mossos d’Esquadra.

«Considerem necessari que el Ministeri de l’Interior, i els cossos policials que en depenen [sic], duguin a terme una investigació interna de característiques similars a la catalana que actuï amb el rigor exigit davant dels casos de possible mala praxi i, alhora, faci públiques les seves conclusions», diu la carta.

Budó es refereix a la revisió de 15 de les actuacions que els Mossos d’Esquadra han dut a terme després de la sentència del procés durant els aldarulls a Barcelona i altres ciutats catalanes. El Govern català va publicitar aquesta iniciativa com «l’avaluació interna més gran que s’ha fet mai d’un dispositiu policial».

Comissió d’investigació i pilotes de goma

Notícies relacionades

En la missiva, la portaveu del Govern també comparteix amb Calvo la seva opinió que és «convenient» que el Govern central «plantegi al Congrés la creació d’una comissió d’investigació que aclareixi l’actuació policial en les diferents operacions d’ordre públic dutes a terme a Catalunya les últimes setmanes». Es tracta també d’una mesura que ja ha pres la Generalitat, en el seu cas al Parlament.

Finalment, Budó urgeix a «una reflexió» sobre l’ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional durant algunes jornades dels disturbis. «Per respecte al Parlament», que n’ha condemnat l’ús i ho ha prohibit als Mossos, «i al sentiment general de la societat catalana, us citem a donar les instruccions oportunes perquè cessi la seva utilització a Catalunya de manera immediata», insisteix la carta.