DRETS DELS ESTUDIANTS

Enganxada de cartells contra l'apropiació independentista de les universitats catalanes

La Joventut Socialista de Catalunya reivindiquen el dret legítim a no fer vaga i assistir a classe

jsc

jsc

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha omplert aquest dilluns de cartells les set universitats públiques catalanes (UAB, UB, UPF, UPC, UdG, UdLL i URiV) per denunciar l’«apropiació que l’independentisme» en fa.

En un comunicat, les joventuts socialistes expliquen que han sortit «a set universitats públiques catalanes per deixar clar, amb el cartell, que l’estudiant no està sol. Que les institucions serveixen tota la societat i no un grup reduït d’activistes que no saben defensar les seves idees sense trepitjar els drets dels altres».

La JSC denuncia que, «des de la publicació de la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem, les universitats catalanes i tota la comunitat universitàriaintenten resistir l’apropiació i el corrent únic de pensament que alguns volen imposar a la resta».

«Hem pogut veure com s’impedia impartir docència a professors, mitjançant coaccions i, fins i tot, amenaces; hem vist grups d’estudiants ocupant rectorats per intentar imposar per la força una protesta que no és compartida per la totalitat de la comunitat, i també hem vist com perilla la pluralitat i neutralitat, que haurien de ser trets distintius d’un espai de coneixement com és la universitat», asseguren.

Poder assistir a classe

La JSC reivindica el dret legítim a no fer vaga i assistir a classe, que consideren vulnerat, i rebutgen la possibilitat que s’instauri una via d’avaluació fora de la normativa acadèmica que vulneri l’avaluació contínua amb el pretext de poder assistir a les mobilitzacions.

Notícies relacionades

També carreguen contra el Govern, que acusen de «deixadesa de funcions», i contra el president Torra, del qual diuen que «juga a fer la seva revolució dels somriures mentre el futur dels joves catalans s’esfondra alhora que ho fan les universitats».

En resposta a la situació, la JSC anuncia que «estudiarà totes les possibilitats legals al seu abast per garantir els drets dels estudiants».