Reaccions

Iceta matisa Marlaska: «La violència al País Basc va ser superior»

Pluja de crítiques al ministre d'Interior per les seves declaracions, en què expressava que «a Catalunya la violència ha sigut de més impacte que la del País Basc»

iceta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha sortit al pas de les declaracions del seu company de partit i ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en què afirmava que «a Catalunya la violència ha sigut de més impacte que la del País Basc». Iceta ha manifestat que Marlaska es referia al «xoc entre manifestants i la policia», ja que ell considera que la violència al País Basc «va ser superior».

Així ho ha declarat el màxim dirigent del PSC davant dels periodistes durant la manifestació d’aquest diumenge convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana (SCC). Les declaracions del ministre d’Interior, fetes en una entrevista al diari ‘La Razón’, han provocat polèmica entre diferents representants polítics. Des de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, passant per diversos dirigents d’ERC, fins a l’expresident Carles Puigdemont o personalitats del PP.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, que es va reunir fa uns dies amb el mateix Marlaska per analitzar la situació i les protestes viscudes durant les últimes setmanes a Catalunya, ha qualificat d’«absolutament imprudents» les paraules del ministre durant una roda de premsa celebrada aquest diumenge per valorar les últimes actuacions policials. 

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha exigit via Twitter al president en funcions, Pedro Sánchez, que obligui a rectificar Marlaska per les seves declaracions, ja que ha considerat que aquestes són «falses i incendiàries», així com una «ofensa a les víctimes del terrorisme». En una línia similar s’ha expressat Puigdemont, també per Twitter, que ha demanat explicacions i ha manifestat que aquestes paraules «banalitzen el dolor de milers de famílies». 

El conseller de Treball de la Generalitat i militant d’ERC, Chakir el Homrani, també ha carregat contra el ministre Marlaska i ha titllat les seves paraules d’«insult a la intel·ligència, i un insult a les persones que han patit».