Protestes

Marlaska: «A Catalunya la violència ha sigut de més impacte que la del País Basc»

El ministre d'Interior en funcions afirma que «tots» els agents coincideixen que «no s'havien enfrontat mai a una violència d'aquesta naturalesa»

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019  sociedad el ministro de interior fernando190115124941

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019 sociedad el ministro de interior fernando190115124941

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que «tots» els operatius han dit que a Catalunya hi va haver una violència de «molt més impacte» que la del País BascPaís Basc. «No s’havien enfrontat mai a una violència d’aquesta naturalesa per com buscaven el cara a cara, a més dels mitjans que van utilitzar», ha afirmat Marlaska en una entrevista a ‘La Razón’.

No obstant, el ministre de l’Interior en funcions ha matisat que tot i que els «sorprengués» aquesta violència «no vol dir que no es preveiés adequadament i es respongués com havia de fer-se». Precisament, ha destacat que hi va haver més de 200 detinguts i que 30 d’ells estan en presó provisional, un número que, segons el seu parer, «no és menor». «Espero que tots els independentistes violents siguin conscients de la fortalesa de l’Estat de dret», ha dit.

Notícies relacionades

Així mateix, Marlaska ha afirmat que el dispositiu va estar «ben mesurat» i que «perfectament» es va poder observar la «coordinació, cooperació i que no hi va haver cap moment de disfunció». «Una altra cosa és que la violència exercida fora més intensa i més greu del que esperàvem», ha lamentat.

Per al ministre de l’Interior en funcions, en els actes «vandàlics i violents» de Catalunya «és subjacent l’independentisme violent». «En totes les democràcies modernes hi ha moviments antisistema que sempre se sumen quan hi pot haver un focus de violència, però això no canvia en aquest cas l’origen de la violència, que és l’independentisme radical i violent», ha concretat.