Torrent, disposat a assumir les conseqüències de tramitar la resolució independentista

Els lletrats del Parlament avisen que aquest text pot contradir l'avís del TC

roger

roger / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que està disposat a «assumir» les conseqüències judicials que pugui comportar l’admissió a tràmit de la proposta de resolució independentista. «És impropi d’un país democràtic perseguir judicialment presidents del Parlament, com va passar amb Carme Forcadell, només per permetre el debat. Si, malgrat tot, hi ha conseqüències judicials per als membres de la Mesa, les assumirem», ha assegurat.

Torrent ha rebut diversos avisos del Tribunal Constitucionalquant al fet que s’ha d’abstenir de tramitar propostes que contradiguin decisions anteriors de l’alt tribunal. Els lletrats de la Cambra ja han advertit que pot ser el cas del text que ha admès avui, però Torrent ha minimitzat aquests avisos: «Els lletrats han expressat la seva opinió jurídica, aquest és un assumpte polític».

Després de les eleccions generals

En qualsevol cas, fonts del Parlament i dels partits han afirmat que la proposta no es votarà en el ple que ha començat aquest dimecres al matí, sinó en el següent, que tindrà lloc després de les eleccions generals.

El Govern central esperarà que el Parlament aprovi la iniciativa que han presentat els independentistes contra la sentència del procés per decidir si actua sobre aquest text, segons informa Efe. 

Fonts del Govern central han assenyalat, davant d’aquesta nova iniciativa dels independentistes, que el PSC presentarà un escrit de reconsideració perquè el text conté «plantejaments contra els quals ja ha dictaminat el Tribunal Constitucional».

Notícies relacionades

Esperarà a veure què passa amb la reconsideració i, si no, si s’aprova la resolució, una cosa que en qualsevol cas, apunten les mateixes fonts, no passaria fins a la sessió del 12 o 13 de novembre.

«El Govern actua quan hi ha decisions preses pel ple, no quan hi ha anuncis, propostes o declaracions d’intencions», afegeixen des de la Moncloa.