Protestes per la sentència del procés

Dues mil persones convocades pels CDR omplen la plaça d'Espanya de Barcelona de sabó

Els manifestants vessen pots de rentaplats a l'interior de la font per fer espuma

zentauroepp50523863 cdrs191022195411

zentauroepp50523863 cdrs191022195411 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dues mil persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça d’Espanya de Barcelona, on es troba la comissaria central dels Mossos d’Esquadra, i han vessat pots de rentaplats a l’interior de la font per fer escuma, en una protesta convocada pels CDR.

Els manifestants, amb pancartes amb lemes contra els abusos policials i per l’alliberament dels polítics presos, s’han començat a concentrar a partir de les 19.00 hores, cosa que ha obligat a tallar el trànsit als carrers dels voltants de la plaça.

A la concentració han irromput dues persones que han proferit crits a favor de la unitat d’Espanya i de la condemna als lídersdel procés, a la qual cosa els manifestants han contestat amb insults i imprecacions, sense que la situació hagi anat més enllà dels enfrontaments verbals.

Els manifestants, que criden consignes com «Buch dimissió» o «Llibertat presos polítics», han abocant el contingut dels pots de sabó a l’emblemàtica font de la plaça Espanya i utilitzen paraigües per remoure l’aigua i fer espuma.

L’acte de protesta pretén ironitzar sobre la declaració de l’exdelegat del Govern a CatalunyaEnric Milloen el judici del procés, on va afirmar que l’1-O hi va haver alguns manifestants que van vessar sabó líquid a les escoles per fer relliscar la policia, en l’artifici conegut com «la trampa del Fairy».

A la convocatòria, feta a través de Twitter, els CDR han demanat als assistents que portin un paraigua perquè plourà i sabó «per netejar-ho tot».

Notícies relacionades

«Pels més de 100 anys de condemna i més de 40 preses. Per la repressió del Règim del 78. Per la violència policial», assenyalava el tuit.

En la protesta convocada aquest dilluns i que també va mobilitzar un nombre similar de persones, els manifestants van llançar globus amb pintura contra un furgó policial aparcat davant de la seu de la conselleria d’Interior i contra la façana del recinte.