El president, increpat al sortir dels hospitals després de visitar els ferits

Desenes de persones esbronquen Sánchez a Sant Pau i el Sagrat Cor al crit de «llibertat presos polítics»

sanchez / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dillunsagents ferits en els disturbis dels últims dies i que es troben ingressats en diferents hospitals de Barcelona. Als accessos dels centres sanitaris on ha acudit, desenes de persones han esbroncat i increpat el líder socialista.

[Segueixi aquí en directe les últimes notícies sobre la situació política a Barcelona i Catalunya]

Després de reunir-se amb comandaments policials a la Direcció Superior de Policia de Catalunya a la Via Laietana de Barcelona, acompanyat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, Sánchez s’ha dirigit a l’Hospital del Sagrat Cor per visitar policies ferits en els incidents de carrer.

Posteriorment, s’ha traslladat a l’Hospital de Sant Pau, on també ha pogut visitar agents ferits i transmetre’ls un missatge d’ànim i suport.

A la sortida, tant del Sagrat Cor com de Sant Pau, desenes de persones que s’havien anat concentrant en els accessos dels dos hospitals han esbroncat el president en funcions i han cridat «Llibertat presos polítics».

Entre els concentrats a l’Hospital de Sant Pau hi havia Roger Español, candidat de JxCat al Senat i que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant les càrregues policials de l’1-O.

Balanç de ferits

Segons l’últim balanç, fins aquest matí es comptabilitzaven un total de 289 agents ferits: 154 dels Mossos d’Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

D’ells, un total de 236 corresponien a la província de Barcelona, 19 a Girona, 17 a Tarragona i 17 a Lleida.

Notícies relacionades

D’altra banda, Sánchez ha explicat a través de Twitter que ha parlat amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per «transmetre-li el recolzament i la solidaritat del Govern d’Espanya amb Barcelona».

«Treballem per restablir la convivència i garantir els drets i la seguretat de tota la ciutadania a Catalunya», ha afirmat.