El president, increpat al sortir dels hospitals després de visitar els ferits

Desenes de persones esbronquen Sánchez a Sant Pau i el Sagrat Cor al crit de «llibertat presos polítics»

Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dillunsagents ferits en els disturbis dels últims dies i que es troben ingressats en diferents hospitals de Barcelona. Als accessos dels centres sanitaris on ha acudit, desenes de persones han esbroncat i increpat el líder socialista.

[Segueixi aquí en directe les últimes notícies sobre la situació política a Barcelona i Catalunya]

Després de reunir-se amb comandaments policials a la Direcció Superior de Policia de Catalunya a la Via Laietana de Barcelona, acompanyat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, Sánchez s’ha dirigit a l’Hospital del Sagrat Cor per visitar policies ferits en els incidents de carrer.

Posteriorment, s’ha traslladat a l’Hospital de Sant Pau, on també ha pogut visitar agents ferits i transmetre’ls un missatge d’ànim i suport.

A la sortida, tant del Sagrat Cor com de Sant Pau, desenes de persones que s’havien anat concentrant en els accessos dels dos hospitals han esbroncat el president en funcions i han cridat «Llibertat presos polítics».

Entre els concentrats a l’Hospital de Sant Pau hi havia Roger Español, candidat de JxCat al Senat i que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant les càrregues policials de l’1-O.

Balanç de ferits

Segons l’últim balanç, fins aquest matí es comptabilitzaven un total de 289 agents ferits: 154 dels Mossos d’Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

D’ells, un total de 236 corresponien a la província de Barcelona, 19 a Girona, 17 a Tarragona i 17 a Lleida.

Notícies relacionades

D’altra banda, Sánchez ha explicat a través de Twitter que ha parlat amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per «transmetre-li el recolzament i la solidaritat del Govern d’Espanya amb Barcelona».

«Treballem per restablir la convivència i garantir els drets i la seguretat de tota la ciutadania a Catalunya», ha afirmat.